ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vuxen man stal 10-årings majblomme-pengar

Karolina Skoglund · 11 Apr 2014
Uppdaterad 11 Apr 2014

Många tror nog att det aldrig skulle kunna hända. Men i Sandviken bevisades motsatsen på torsdagseftermiddagen: en 10-åring blev bestulen på sina majblomme-pengar.

klar

Artikellänk är kopierad

Bilden är från ett annat tillfälle.
Bilden är från ett annat tillfälle.Foto: TT

Enligt Arbetarbladet var en 10-årig flicka var ute och sålde majblommor tillsammans med två jämnåriga kamrater när en man i 50-årsåldern kom fram till barnen. Han ville köpa en blomma, sa han. Men när han sträckte fram en sedel ska han ha ångrat sig och i stället stal den låda med 240 kronor som flickan tidigare samlat in på att sälja majblommorna.

– Det här är barn som vill göra gott för andra barn i Sandviken. Och så blir de behandlade på det här sättet av en vuxen människa. Det är fruktansvärt, horribelt. Man tycker det borde finnas någon gräns för hur en människa kan bete sig, säger säger Heidi Vad-Schütt, majblomme-kommitténs ordförande, till Arbetarbladet.

Enligt polisens signalement har tjuven ljust kort hår, ljus hy, kraftig kroppsbyggnad, mörk skjorta och med en "Michael Jackson-hatt".

– Ett jävligt fult brott. Personer som ger sig på barn och gamla är det vidrigaste som finns, säger Mikael Hedström, polisens presstalesman till Arbetarbladet. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro