ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Vuxna måste börja lyssna på de unga"

Jenny Sköld · 4 Feb 2014
Uppdaterad 5 Feb 2014
Linnéa Hjalmarsson, 21: Det är ju helt sjukt att så många utsätts för sexuellt tvång. Det handlar nog mycket om dåligt självförtroende, tror jag. 

Linnéa Hjalmarsson, 21: Det är ju helt sjukt att så många utsätts för sexuellt tvång. Det handlar nog mycket om dåligt självförtroende, tror jag. 


De ungas röster glöms bort i debatten om sexuella övergrepp och förs i stället över deras huvuden. Det menar forskaren Anette Agardh, som får medhåll av de ungdomar som Metro talat med.

klar

Artikellänk är kopierad

Marcus Ström, 20 år 
  Att det skulle vara så vanligt att killar utsätts för sexuellt tvång är inget som jag har hört. Bland killar är det inte direkt någonting man pratar högt om. Det blir lite konstigt i folks ögon. Standardsvaret på varför så många unga utsätts är grupptryck och alkohol. Det är jag ganska övertygad om.
Marcus Ström, 20 år Att det skulle vara så vanligt att killar utsätts för sexuellt tvång är inget som jag har hört. Bland killar är det inte direkt någonting man pratar högt om. Det blir lite konstigt i folks ögon. Standardsvaret på varför så många unga utsätts är grupptryck och alkohol. Det är jag ganska övertygad om.
Amanda Lindfors, 29 
  Jag är inte ett dugg förvånad över att så många drabbas. Jag har människor överallt i min närhet som har sådana erfarenheter. Tyvärr så anmäler ju ingen. Alla vet att man måste upp i rätten och gå igenom allt och att det slutar med att gärningsmannen sedan frias ändå.
Amanda Lindfors, 29 Jag är inte ett dugg förvånad över att så många drabbas. Jag har människor överallt i min närhet som har sådana erfarenheter. Tyvärr så anmäler ju ingen. Alla vet att man måste upp i rätten och gå igenom allt och att det slutar med att gärningsmannen sedan frias ändå.
klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro