ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

VVS-montör hetaste jobbet

Yamile Lindgren · 27 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Metro listar de hetaste och kallaste jobben

klar

Artikellänk är kopierad

EFTERFRÅGAN. VVS-montörer är hetast i Sverige. Kontorister, däremot, är iskalla.För VVS-montörer och mekaniker är det enkelt att få jobb just nu. Efterfrågan på dessa yrkesmän är mycket stor enligt en rapport som presenterades av Arbetsmarknadsstyrelsen, AMS i går.

De nya jobben kommer glädjande nog inom de flesta yrkesområden och antalet sysselsatta beräknas öka under året med drygt 90 000 personer. – Den stora efterfrågan på arbetskraft gör att alla får större chans att få jobb, säger Bo Bylund, generaldirektör för AMS.Alla har dock inte lika lätt att få jobb. Kontorister och barnskötare efterfrågas knappt alls. Skillnaderna beror enligt Bo Bylund på arbetsgivarnas efterfrågan på arbetskraft kontra tillgången på arbetskraft.

AMS:s pressekreterare Christina Mångård talar också om utbildning som en styrande faktor:– Att efterfrågan på VVS-montörer är så stor beror på att det saknas utbildade montörer. Att kontorister inte efterfrågas beror däremot mer på att det knappt finns några kontorssysslor längre, samtidigt som det finns ett överskott på kontorister, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Yamile Lindgren
Yamile Lindgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro