ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Wallabyn Walter har fått en ny mamma

Kinga Lezanska Sjölin · 12 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I en axelväska av bävernylon och fleece ligger Walter. När microvågsugnen plingar tar han ett skutt ur den konstgjorda pungen. Det är dags för mat för vallabykängurun som lever radhusliv i Ystad. – Han är väldigt söt och tycker bäst om mjölk, bananer och kokta morötter, säger Jonna Selim, matte till Walter.

För ett knappt halvår sedan dog Walters mamma på Ystads djurpark av ett medfött hjärtfel. Liten och utan päls togs Walter om hand av surrogatmammorna Pernilla Thörn och Jonna Selim. – Vi tillverkade en pung som höll 32–34 grader. Vi använde en stektermometer för att hålla koll på temperaturen, säger Jonna.

I dag har Walter växt till 40 centimeter lång och tre kilo tung men han har en bit kvar till sin fulla storlek.– Han ska väga 15-20 kilo och bli runt en meter lång, säger Jonna Selim.

Om några månader ska den åtta månader gamle Walter tillbaka till djurparken för att bo med de andra känguruerna. Jonna har redan börjat vänja honom vid parklivet.– Det är klart att jag kommer att sakna honom. Men jag ska hälsa på honom varje dag, säger Jonna.

klar

Artikellänk är kopierad

Kinga Lezanska Sjölin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro