ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Wallin förste svensk att gå titelmatch i tungvikt på över 30 år

Filip Joelsson · 13 Nov 2018
Uppdaterad 13 Nov 2018
Otto Wallin kommer att ha chansen att ta över Europatiteln i tungvikt någon gång i februari, då han ställs mot regernade mästaren Agit Kabayel.

Otto Wallin kommer att ha chansen att ta över Europatiteln i tungvikt någon gång i februari, då han ställs mot regernade mästaren Agit Kabayel. Foto: IBL


Otto Wallin från Sundsvall blir den tredje svensken i modern tid att boxas om Europatiteln i tungvikt. En titel jag drömt om sedan jag var liten grabb”, säger han i ett pressmeddelande.

klar

Artikellänk är kopierad

För 32 år sedan vann Anders ”Lillen” Eklund Europatiteln i tungvikt. Dessförinnan, 1962, gjorde Ingemar Johansson detsamma.

Utöver dessa har ingen svensk tagit titeln, men snart finns möjligheten på nytt.

I dag meddelades att den 27-årige Sundsvallssonen Otto Wallin kommer göra upp om titeln mot tysken Agit Kabayel.

– Det känns fantastiskt att få boxas om Europatiteln och göra avtryck i historieböckerna. Det är en titel jag drömt om sedan jag var en liten grabb, säger Otto Wallin, enligt ett pressmeddelande.

Wallin är för tillfället rankad fyra i världen, och är obesegrad i 19 matcher. Kabayel, som erövrade mästarbältet förra året, har vunnit 18 matcher.

Mästarmatchen mellan Wallin och Kabayel kommer att avgöras i Tyskland någon gång i februari. Exakt datum är ännu okänt.

– Jag har spenderat de senaste två månaderna hos min fystränare i Köpenhamn och känner mig i grym form. Nu ska jag över till New York och få sparring av killar som liknar Kabayel i stilen”, säger Wallin i pressmeddelandet.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected].se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro