ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Wallström riktar kritik mot Kaplan: Ett fruktansvärt uttalande

TT · 18 Apr 2016
Uppdaterad 18 Apr 2016

Foto: TT


"Ett fruktansvärt uttalande som jag tar starkt avstånd ifrån", säger utrikesminister Margot Wallström (S) om bostadsminister Mehmet Kaplans (MP) uttalande om Israel.

klar

Artikellänk är kopierad

Statsministern kallar till presskonferens och Kaplan och språkrören har ställt in offentliga framträdanden i dag, med hänvisning till förhinder.

Statsministern Stefan Löfvens presschef Odd Guteland vill inte säga om något mer än att Löfven kommer att vara med på den pressträff som utannonserats vid lunchtid idag i regeringskansliet Rosenbad, eller vad den ska handla om.

Utrikesminister Margot Wallström (S) riktar skarp kritik mot Mehmet Kaplans uttalanden om att Israels behandling av palestinier påminner om Nazitysklands behandling av judar.

Fruktansvärt

- Jag tycker att det var ett fruktansvärt uttalande och jag tar starkt avstånd från detta, säger Wallström till TT och Sveriges Radio på väg in till dagens utrikesministermöte i Luxemburg.

Men konsekvenserna vill hon inte spekulera i.

- Det är upp till statsministern att avgöra, säger Wallström.

Inte heller statsminister Stefan Löfven (S) har kommenterat uppgifterna eller gett besked om han fortfarande har förtroende för Kaplan.

Ställde in

Gustav Fridolin, språkrör för MP och utbildningsminister ställde i dag in ett framträdande där han skulle presentera en utbildningsreform för nyanlända. Språkröret, miljö- och klimatminister Åsa Romson har ställt in en resa till Göteborg, enligt gp.se. Det bekräftas av hennes pressekreterare för TT.

Även Mehmet Kaplan (MP) har ställt in ett evenemang i dag på Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm.

Hans pressekreterare, Mikaela Kotschack, bekräftar att han har ställt in besöket.

- Han har fått förhinder, säger Kotschack.

Men hon vill inte säga vad det är för typ av förhinder.

- Han är inte tillgänglig för kommentarer i nuläget, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro