ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Wallströms lägenhetsaffär utreds som misstänkt muta

Johan Wikén · 19 Jan 2016
Uppdaterad 19 Jan 2016
En förundersökning inleds gällande Margot Wallströms lägenhet.

En förundersökning inleds gällande Margot Wallströms lägenhet. Foto: TT


Riksenheten mot korruption inleder en förundersökning gällande Kommunals lägenhetsaffär med utrikesminister Margot Wallström. Ministern välkomnar utredningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är chefsåklagare Alf Johansson vid Riksenheten mot korruption som har beslutat att inleda en förundersökning om att fackförbundet Kommunal ska ha ordnat en lägenhet till utrikesminister Margot Wallström.

"I media har sedan i fredags uppgifter publicerats om att företrädare för fackförbundet Kommunal under tiden sensommaren 2014 – april 2015 utlovat och sedan tillhandahållit ett hyreskontrakt till utrikesminister Margot Wallström i en av förbundets fastigheter i Stockholm. Det har även kommit in anmälningar från allmänheten", skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Därför har chefsåklagare Alf Johansson beslutat om att inleda en förundersökning om "givande respektive tagande av muta". Men det finns ingen misstänkt i nuläget.

– Först kommer jag att utreda om ett brott är begånget och i samband med det också om det finns någon som kan anses vara skäligen misstänkt, säger chefsåklagaren till TT.

"Jag välkomnar en undersökning. Jag har ingenting att dölja och det är bra att det blir utklarat. Jag fortsätter att göra mitt jobb", meddelar utrikesminister Margot Wallström i ett skriftligt uttalande enligt TT.

Även Kommunal välkomnar en utredning.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro