ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

West Ham anmäls för diskriminering – av sitt damlag

Linnéa Borgert · 3 Okt 2016
Uppdaterad 3 Okt 2016
”West Ham måste börja agera som en klubb på 2000-talet”, menar Stephen Hunt.

”West Ham måste börja agera som en klubb på 2000-talet”, menar Stephen Hunt. Foto: TT/Frank Augstein


West Ham vägrar ge pengar till sina damer – trots att klubben drar in över en miljard kronor om året. Det menar Stephen Hunt, ordföranden i klubbens damlag, som nu väljer att anmäla klubben för könsdiskriminering.

klar

Artikellänk är kopierad

West Ham Ladies får inte använda gymmet och har inte pengar till varken bussresor, sjukgymnaster eller matchtröjor. Det har fått Stephen Hunt, ordföranden i klubbens damlag, att anmäla klubben till engelska fotbollsförbundet (FA). – West Ham måste få böter tills de börjar agera som en klubb på 2000-talet, säger han till BBC. Han säger att West Ham Ladies nyligen tvingades köpa sina egna matchställ, för att inte behöva spela med fjolårets efternamn på ryggen.► LÄS MER: Mardrömsstart för West Ham – Jag anser att West Ham har brutit mot alla underliggande mål som FA satt upp för att främja jämställdheten i fotboll, säger Stephen Hunt till BBC. Hunt menar att den bristande finansieringen är en medveten strategi från West Ham. Han säger att de inte vill att damlaget ska växa. West Ham svarar i ett pressmeddelande, som BBC har tagit del av, att de är en klubb med starka samhällsprinciper och att de har ett engagemang för jämställdhet inom idrotten. ”Att stödja, vårda och underlätta för kvinnornas spel är väldigt viktigt”, skriver de i pressmeddelandet.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnéa Borgert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro