ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Whitney Houstons 5 mest legendariska framträdanden

metro · 12 Feb 2012
Uppdaterad 12 Feb 2012

I Will Always Love You

klar

Artikellänk är kopierad

Dolly Parton må ha skrivit låten, men Whitney Houstons version från The Body Guard-soundtracket var så intensiv att känslan troligtvis kommer att tjäna som en minnestavla för henne. Det tycks åtminstone vara den populäraste frasen i Whitney-sammanhang på Facebook just nu. För att hitta den bästa versionen av låten, strunta i studioversionen full av klipp från filmen du aldrig såg och se i stället det här liveframträdandet, som visar Whitney i sin bästa form på Grammygalan 1994. Får du inte ståpäls efter 3:29 respektive 4:27 minuter in i klippet är du förmodligen inte mänsklig.

Saving All My Love For You

Trots att Whitney gick igenom några pinsamma ögonblick efter detta framträdandet i franska pratshowen, tillsammans med Serge Gainsbourg, är den här bilden av en ung, fräsch och relativt okänd sångerska ett underbart sätt att minnas henne.

How Will I Know

Det finns mycket i den här videon som är fast i 80-talet, men Whitneys utförande av tonerna är tidlöst. 

My Love Is Your Love

Över ett decennium efter debuten har Whitney fortfarande pipor som kan få hjärtan att stanna. Även om den singel som släpptes var more tillbakalutad än denna versionen är denna 13-minuter långa remix av Jonathan Peters elektrisk. När låten till slut når fram till första versen, ungefär efter 5:41 minuter, är det nästan lite läskigt att höra henne sjunga "när Herren frågar mig vad jag gjort med mitt liv".

The Star Spangled Banner

Whitne Houston hade inte bara mandatet att släppa USA:s nationalsång på singel, hon gjorde den dessutom så bra att den hamnade på topp tio på poplistan ... TVÅ GÅNGER! Hon framförde den på Super Bowl XXV 1991, när singeln hamnade som nummer 20 på singellistan, men efter attackerna ¨å Amerika 11 september 2001, klättrade singeln ända till plats 6. Titta på leendet i hennes ansikte när hon efter 1:34 minuter sätter "rockets red glare"-raden. Det är den här kärleken till musiken och rena lycka som hon kände när hon sjöng som världen kommer att sakna så mycket. 

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro