ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

WHO: Stor risk att ebola sprids till Östafrika – Kenya ett högriskland

Patrick Ekstrand · 13 Aug 2014
Uppdaterad 13 Aug 2014
Över tusen personer har avlidit sedan det första fallet rapporterades från Guinea i februari. Förutom där har viruset även skördat dödsoffer i Sierra Leone och Liberia och nyligen i Nigeria.

Över tusen personer har avlidit sedan det första fallet rapporterades från Guinea i februari. Förutom där har viruset även skördat dödsoffer i Sierra Leone och Liberia och nyligen i Nigeria. Foto: TT


Världshälsoorganisationen (WHO) befarar att ebolaviruset kan spridas till Östafrika. Kenya, som är ett nav i flygtrafiken till Östafrika, klassificeras nu som ett högriskland.

klar

Artikellänk är kopierad

Ebolaviruset riskerar nu spridas til landr aänden av den afrikanska kontinenten.
Ebolaviruset riskerar nu spridas til landr aänden av den afrikanska kontinenten.Foto: Google Maps/Metro

– Kenya klassificeras i grupp två, spridningsrisken är hög, säger WHO:s landschef Custodia Mandlhate till Capital FM.

Men trots att det varje vecka landar 76 flighter från Västafrika på Nairobis internationella flygplats finns inga planer på att stoppa dem på grund av spridningsrisken, detta då viruset lika gärna kan spridas landvägen.

Över tusen personer har avlidit sedan det första fallet rapporterades från Guinea i februari. Förutom där har viruset även skördat dödsoffer i Sierra Leone och Liberia och nyligen i Nigeria. Ett dödsfall har också förekommit i Europa, men patienten hade flugits till Spanien för att få vård.

►Tvåårig pojke bakom ebolaepidemin

Dödssiffran innebär att utbrottet av den fruktade blödarsjukdomen är det värsta hittills och det finns inga tecken på att antalet fall minskar, snarare tvärt om.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro