ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Wii U hetast på Gamex

Josefin Svenberg · 1 Nov 2012
Uppdaterad 1 Nov 2012
De 50 första besökarna som släpps in på Gamex klockan 10 i dag får varsin goodiebag. – Det brukar vara någon mössa  eller tröja och kanske ett spel, säger Erik Wallenius, 19, från Märsta (näst längst till höger). På bilden syns även Vincent  Carlsson, 31, från Skellefteå, Johan Cadenius, 14, från Rotebro och Jenny Sjöberg, 24, från Täby. 

De 50 första besökarna som släpps in på Gamex klockan 10 i dag får varsin goodiebag. – Det brukar vara någon mössa  eller tröja och kanske ett spel, säger Erik Wallenius, 19, från Märsta (näst längst till höger). På bilden syns även Vincent  Carlsson, 31, från Skellefteå, Johan Cadenius, 14, från Rotebro och Jenny Sjöberg, 24, från Täby.  Foto: Lotta Bergseth


I dag öppnar spel­mässan Gamex i Stockholm för spelentusiaster och andra intresserade. Förhandsvisningen av Nintendos nya konsol Wii U räknas som en av de största attraktion­erna. Metro var först att provspela.

klar

Artikellänk är kopierad

Provspela efterlängtade ”Wonderbook: Book of spells” och ”Halo 4” innan de släpps, träffa stjärnutvecklare från Ubisoft, rösta på cosplayare eller utmana bandet Junkstar i nya spelet ”Rocksmith”. Det är bara några av alla aktiviteter på spelmässan Gamex som öppnar i dag. Entusiasterna som har köat utanför Kistamässan i ett dygn är dock eniga om vad som är höjdpunkten: Nintendos besök på mässan.

– Att få provspela den nya konsolen Wii U är det allra största, säger Victor Johansson, 21, från Skellefteå.

–   Ja, och att vara med i Nintendo-SM som inte har genomförts på flera år, tillägger 19-årige Erik Wallenius från Märsta.

Gital Al-Ebeyawi, projektledare för Gamex, berättar att det även finns aktiviteter för de lite yngre.

– Vi har ett särskilt hörn där vi samlat spel som Pippi Långstrump och Disneyfavoriter, så det passar att ta med hela familjen som en höstlovsaktivitet, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro