ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Wikileaks polisanmäler Barack Obama inför Sverigebesöket

Patrick Ekstrand · 2 Sep 2013
Uppdaterad 2 Sep 2013

Wikileaks polisanmäler USA:s president Barack Obama – anmälan ska lämnas in i Sverige inför hans officiella besök på onsdag och torsdag.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

Polisanmälan avser bland annat tre datorer som Wikileaksgrundaren Julian Assange blev av med i samband med en flygresa 2010.

Datorerna, som Assange hävdar försvann antingen på Arlanda eller Berlinflygplatsen Tegel, ska ha innehållit bevis för att amerikanska soldater begått krigsbrott.

USA och president Obama iscensatte stölden, hävdar Assange, och polisanmälan ska lämnas in klockan 10 på tisdagsmorgonen. – Svenska myndigheter har chansen att visa att ingen, inklusive statstjänstemän, står över lagen, säger Assange i en pressrelease.

Uttalandet är en anspelning på det faktum att han själv motsätter sig ett brittiskt domstolsbeslut att överlämna honom till Sverige för att höras om sin inblandning i en påstådd våldtäkt, men har tagit sin tillflykt till Ecuadors Londonambassad. 

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro