ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Wikileaks släpper 200 000 mejl som rör USA-valet

Stefan Wikström · 11 Okt 2012
Uppdaterad 11 Okt 2012

Foto: Richard Drew/AP Photo


Med start idag börjar Wikileaks publicera över 200 000 mejl som har koppling till USA-valet. Mejlen kommer från det privata underrättelseföretaget Stratfor, skriver gruppen i ett pressmeddelande på sin hemsida.

klar

Artikellänk är kopierad

Idag publiceras 13,734 mejl som rör Mitt Romney och republikanerna. Gruppen säger att de kommer fortsätta publicera tusentalet mejl varje vecka.

Enligt pressmeddalandet kommer "dokumenten kasta ett ljus över de mäktigaste personerna i valprocessen."

Mejlen är en del av de fem miljoner mejl som Anonymous kom över efter att ha hackat Stratfor, och som senare läcktes till Wikileaks. De innehåller alla kopplingar till Demokraterna och Republikanerna, och främst Barack Obama och Mitt Romney.  

Enligt Wikileaks är Stratfor "ett hemlighetsfullt multinationellt, privat underrättelseföretag, som tillhandahåller tjänster till stora företag och myndigheter... Trots att Stratfor har mycket inflytande på beslutsfattare i västvärlden, avslöjar deras mejl dåliga arbets- och säkerhetsmetoder och visar dessutom på stark politisk partiskhet inom organisationen." 

klar

Artikellänk är kopierad

Stefan Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro