ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Will Ferrell i hårdträning

Dorothy Robinson · 1 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Woody Harrelson och Will Ferrell i jakten på mål i bioaktuella ”Semi-pro”. 

Woody Harrelson och Will Ferrell i jakten på mål i bioaktuella ”Semi-pro”.  Foto: Frank Masi


klar

Artikellänk är kopierad

Amerikanska Hollywoodstjärnan Will Ferrell, 40, står med en fot i Sverige och en i Los Angeles. Nu är han aktuell som ­basket­spelande tönt i ”Semi-pro”. Metro träffade honom i New York.– Vi hade ett två veckors träningsläger, med riktiga tränare med visselpipor och folk som skrek på oss. Det var rätt seriöst. Vi behövde göra ungefär 15 olika koreograferade spelsekvenser. Det är nog den mest fysiskt krävande film jag har gjort, ironiskt nog, eftersom man i alla mina andra filmer slåss och slänger varandra nedför trappor, säger han.

I ”Semi-pro” blir amatörligan som Tropics spelar i sammanslagen med proffsligan NBA och i en klassisk underdogstory måste Ferrell och hans lagkamrater (spelade av Woody Harrelson och Andre Benjamin) börja vinna matcher för att kunna rädda sin klubb.– Småstaden Flint är perfekt, och jag menar det med största respekt, som det sorgliga ställe som Tropics skulle kunna komma ifrån. Vi visste dessutom att filmen skulle ge Flint lite uppmärksamhet och en liten uppryckning.

Rollen innebär att Ferrell återigen spelar ”älskvärd tönt som försöker göra det rätta”, något han verkar mycket medveten om men som inte besvärar honom.– ”Stranger than fiction” betydde inte direkt att jag fick fler dramatiska manus, säger han om sin mest ”seriösa” roll hittills.

– Men, du vet, jag är inte den enda arga komikern som behöver bli tagen på allvar. Jag älskade att göra drama, och jag tror att jag klarar av det. Men om det inte kommer fler chanser så är det också okej.

klar

Artikellänk är kopierad

Dorothy Robinson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro