ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Will Ferrell redo för Anchorman 2”

Liz Brown/Metro Kanada · 18 Dec 2013
Uppdaterad 18 Dec 2013

Will Ferrell är tillbaka som nyhetsankaret Ron Burgundy i Anchorman 2”. Med sig har han samma team som i första filmen och ett gäng med kändisar som bad om att få vara med.

klar

Artikellänk är kopierad

Det ligger en hög med magasin på soffbordet i Will Ferrells svit på hotellet Carlton-Ritz i Toronto. När vi sjunker ner i de mjuka fåtöljerna för att prata om ”Anchorman 2” får han syn på tidningen som ligger överst- på omslaget mumsar en panda på ett bambuskott.

– Vilken tillfällighet att det är en panda på omslaget på det här magasinet, det var den stora storyn i första ”Anchorman”-filmen. Panda-storyn, minns han.

– Det är verkligen synd att de nästan är utrotade nu. Men låt oss inte prata om det.

För Will Ferrell har roligare saker att prata om – som ”Anchorman 2”. Han skrev manus tillsammans med Adam McKay och han hade svurit att aldrig göra uppföljare av någon av sina filmer med ett undantag.

– Vi var benhårt emot att göra uppföljare men sa alltid att om det skulle bli något undantag så skulle det troligen vara för Anchorman, berättar han.

Originalfilmen har nått något av en kultstatus sedan denhade premiär för tio år sedan.

– Folk började förälskade sig i filmen på ett nytt sätt efter att ha sett den flera gånger, säger Ferrell.

I ”Anchorman 2” står Ron Burgundy och hans återförenade team (Paul Rudd, Steve Carell, David Koechner) inför ett nytt decennium, 80-talet, och med nya utmaningar: en 24-timmars nyhetskanal och en kvinnlig chef. Det stod folk i kö som ville spela sig själva i filmen: Kanye West, Will Smith, Amy Poehler, Tina Fey, Liam Neeson och Harrison Ford är bara en bråkdel av de stora namn som dyker upp.

– Det är kärleken som folk känner för Anchorman. Det var ständigt folk som hörde av sig och ville vara med, berättar Ferrell.

Förstavalet att spela Ron Burgundys snygge konkurrent Jack Lime var Brad Pitt, men han tackade nej. Så Ferrell och McKay frågade James Marsden.

– Vi gjorde bara en informell läsning av manuset för att se hur skämten fungerade och vi kände att ”han är killen”. Vi gav honom rollen direkt, berättar Ferrell.

Och att spela in den nya filmen kändes som en återförening.

– Vi spelade in en teaser innan vi började med den riktiga filmen och bara att vara i våra kostymer gjorde att alla började känna sig sentimentala och det var en känsla som höll i sig genom hela inspelningen. ”Wow, vi får faktiskt göra det här en gång till.”

– Det låter som en klyscha men jag vet inte om jag arbetat bättre med några andra skådespelare, sättet vi samarbetade på och vår känsla för att låta varandra vara roliga samtidigt och det var ingen direkt konkurrens. Det är ovanligt, säger Ferrell.

klar

Artikellänk är kopierad

Liz Brown/Metro Kanada
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro