ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

William Spetz om succén: Alla kan känna igen sig”

Emma Björkman · 24 Sep 2012
Uppdaterad 23 Sep 2012
William Spetz har blivit känd genom sina komiska Youtubevideor.  – Jag hoppas inte att någon tror att jag är som i videorna på riktigt. Jag är en  sprallig person men jag är ingen som drar vitsar hela tiden. Jag skruvar upp  mig när jag ska göra mina videor, säger han.

William Spetz har blivit känd genom sina komiska Youtubevideor.  – Jag hoppas inte att någon tror att jag är som i videorna på riktigt. Jag är en  sprallig person men jag är ingen som drar vitsar hela tiden. Jag skruvar upp  mig när jag ska göra mina videor, säger han. Foto: Lotta Bergseth


William Spetz är Youtubefenomenet som fått mer än 1,5 miljoner visningar. Nu har han fått den egna webbserien Williams lista” på SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

”Mulliga vloggar av en 16-årig pojke utan liv eller deodorant.” Så presenterar William Spetz sina videblogg- inlägg på sin Youtubekanal Lilla bloggen. Som tolvåring började han skriva en blogg men övergav den när han upptäckte att det var roligare att göra filmade inlägg. 

Videorna med tvistade funderingar och olika karaktärer som Gangster-Jocke – ”en mix av alla hockeykillar som gick på min förra skola” – har visats upp till 1,5 miljoner gånger på Youtube.

– Jag funderade på varför och kom fram till att det har med att alla kan känna igen sig, säger William Spetz. 

I mars ringde ett produktionsbolag – han trodde att någon busringde – men samtalet mynnade ut i webbserien ”Williams lista” som hade premiär i SVT i går.  

Den är i samma anda som videoklippen och går ut på att han ska bocka av tio punkter på en lista för att få den ultimata sommaren.

– Det är roligt att jag får agera mer som skådespelare och att jag slipper klippa och kolla ljuset, säger han.

Han har inspirerats av den amerikanske videobloggaren Shane Dawson och svenska Gina Dirawi – som också gjorde videobloggar och fick en serie på humorsajten på SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro