ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Winslet i otrohetsdrama

Talia Soghomonian/Metro Frankrike · 16 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Patrick Wilson och Kate Winslet (Sarah) i ”Little children”.

Patrick Wilson och Kate Winslet (Sarah) i ”Little children”. Foto: New Line Cinema


Oscarsnominerad för rollen som hemmafru i Little children”

klar

Artikellänk är kopierad

SVÅR ROLL. Kate Winslet har alltid älskat sina rollfigurer så fort hon har sett manuset, men så var inte fallet med filmen ”Little children”.  Winslet gör rollen som hemmafrun Sarah Pierce, som gör uppror mot föräldraskapet och inleder en affär med grannen, spelad av Patrick Wilson. Metro har träffat Winslet, som Oscarsnominerats för sin insats.

En av rollfigurerna i filmen är sexförbrytare. Det sägs att du tvekade att tacka ja till rollen på grund av det.– Jag tvekade redan innan jag läste manuset. Min agent ringde mig och sa ”Jag tänker skicka dig ett manus,  det är underbart, men bara så att du vet så innehåller det en dömd sexförbrytare”. Jag tänkte ”Inte en chans”. Jag ville inte läsa det eftersom ämnet är så vidrigt, men när jag läste manuset kände jag faktiskt full sympati för rollfiguren. Det som händer i filmen skulle kunna hända var som helst.•• Du har en nakenscen även i den här filmen. Har det blivit lättare att göra dem?– Nej, det blir inte lättare! Men det gjorde det lättare att jag gjorde den tillsammans med Patrick Wilson. Patrick och jag hade verkligen roligt. Det slutade med att vi sa ”Hej, jag heter Kate. Jag är naken och det är du också! Vi kör i gång!” Situationen är så absurd att man inte kan göra annat än att skratta åt den. När jag blev skådespelare berättade ingen att jag skulle bli tvungen att klä av mig.•• Finns det någon sida av Sarah som du inte gillar?– Hon är ingen god mamma. På det känslomässiga planet sover hon och jag skulle bli tokig om jag träffade en sådan person. Men det gjorde att jag förstod varför hon gifte sig. Jag kom också fram till att hon blev gravid av misstag, hon hade inte planerat att bli mamma. Jag lärde mig faktiskt att förstå varför hon är som hon är. Det var en helt ny upplevelse för mig eftersom jag alltid har älskat mina rollfigurer. Det var mycket svårare med Sarah. •• Tänker du på hur en filminspelning kan påverka dina barn innan du tackar ja till en roll?– Absolut. Jag skulle aldrig spela in en film i ett avlägset land med många myggor. Det är mycket viktigt för mig var en film spelas in.•• Din dotter är sex år gammal. Är hon medveten om vad du gör?– Lite grann. Det började helt nyligen. Hon förstår att jag är skådespelerska och att jag är med i filmer.Todd Field står för manus och regi och historien är löst baserad på Tom Perrottas roman ”Som små barn”.

klar

Artikellänk är kopierad

Talia Soghomonian/Metro Frankrike
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro