ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Wissman bronshopp efter jättelopp

Mats Jonsson · 19 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
can Johan Wissman gjorde ett jättefint lopp i semifinalen på 400 meter och har den femte bästa tiden inför finalen. 

can Johan Wissman gjorde ett jättefint lopp i semifinalen på 400 meter och har den femte bästa tiden inför finalen.  Foto: Scanpix


Johan Wissman kan ta ett överraskande brons på 400 meter

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wissman är klar för final på 400 meter efter att ha sprungit in som trea i sin semifinal på 44,64. Hans tid var totalt den femte bästa med bara fem hundradelar till tredjeplatsen.En fenomentalt snabb start gjorde att Johan Wissman hängde med direkt från inledningen av semifinalen på 400 meter. Han höll världsstjärnan LaShawn Merritt, som sprang på banan innanför, bakom sig i drygt 200 meter. Det var först i sista kurvan som Merritt tog sig förbi svensken.

När upploppet började var Wissman tvåa, alldeles bakom Merritt och utmanad av Michael Mathieu från Bahamas på banan utanför. Wissman fortsatte att springa bra över upploppet och tappade inte alls så mycket som man trodde att han skulle göra. Han höll riktigt bra ända in i mål och säkrade tredjeplatsen bakom britten Martyn Rooney som sluggade sig fram de sista meterna innan för Wissman.

44,60 på Rooney och 44,64 på Wissman, en tid som gör att han har den femte bästa tiden inför finalen och hade bara fem hundradelar upp till Chris Brown från Bahamas, som noterade den tredje bästa tiden. Svensken har blivit lottad på bana tre i finalen, alldeles innanför LaShawn Merritt.

Bäst i semifinalen var förstås amerikanen Jeremy Warriner, som sprang på 44,15.

klar

Artikellänk är kopierad

Mats Jonsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro