ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Woody Allen: Jag vet hur man berättar en historia

Jérôme Vermelin · 22 Aug 2012
Uppdaterad 22 Aug 2012
Woody Allen regisserar sina skådespelare i ”Förälskad i Rom”. Som alltid är ensemblen stjärnspäckad: Bland andra är Alec Baldwin, Penélope Cruz, Jesse Eisenberg,  Ellen Page, Greta Gerwig och Roberto Benigni är med. 

Woody Allen regisserar sina skådespelare i ”Förälskad i Rom”. Som alltid är ensemblen stjärnspäckad: Bland andra är Alec Baldwin, Penélope Cruz, Jesse Eisenberg,  Ellen Page, Greta Gerwig och Roberto Benigni är med.  Foto: Philippe Antonello/ap


Woody Allen fortsätter sin filmresa runtom i Europa. Efter att ha fått en Oscar för Midnatt i Paris” är han nu tillbaka med ”För-älskad i Rom” som har svensk premiär i morgon.

klar

Artikellänk är kopierad

Tidigare har Allen gjort filmer även i London och Barcelona.

– Det är mycket billigare att spela in i Europa och kan tänka mig att göra fler utomlands, fast just nu arbetar jag med nästa projekt i San Francisco, säger Woody Allen till Metro.

Han säger att han har lockats av andra städer i Europa och tidigare i år sa han till TT Spektra att han vill göra film i Stockholm, som den Ingmar Bergmanbeundrare han är.

”Förälskad i Rom” har ett halvdussin parallella historier, men Allen hade ännu fler idéer.

– Fler än jag hade plats för i filmen. Rom är en stad som sjuder av intriger och allt utspelas inför dina ögon: på kaféer, i affärer, utanför kyrkan. Och det är alltid soligt så folk är oftast på gott humör.

En del av scenerna är helt på italienska, skrivna av Allen på engelska och översatta. – Några av skådespelarna pratade bara precis så mycket engelska att vi kunde jobba tillsammans, men om en skådespelare är bra vet du att du kan lita på den. När vi filmade ”Vicky Cristina Barcelona” lät jag Javier Bardem och Penelope Cruz improvisera sina gräl, och än i dag har jag ingen aning om vad de grälade om.

Får du någonsin skrivkramp?– Jag får aldrig slut på idéer. En morgon kan man läsa i tidningen att en man mördat sin fru på ett originellt sätt, eller att någon vunnit på lotto och förlorat hela vinsten på 24 timmar. Jag skriver ner alla de här idéerna och sedan går jag tillbaka till dem senare.

Woody Allen säger att han har förmågan att föreställa sig historier som fungerar. – Vissa personer vet hur man lagar en tv eller kör en snabb bil. Jag vet hur man berättar en historia.

klar

Artikellänk är kopierad

Jérôme Vermelin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro