ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

WOW-grundaren nöjd med årets festival: Vi kör igen nästa år”

Fredrik Tideman · 13 Aug 2017
Uppdaterad 13 Aug 2017
Ola Broquist, arrangör på Luger.

Ola Broquist, arrangör på Luger. Foto: Thomas Johansson/TT och Privat


Ola Broqvist, arrangör på Luger och en av grundarna till Way out west, är nöjd med årets arrangemang, och lovar att festivalen återkommer nästa år.

klar

Artikellänk är kopierad

– Vi är supernöjda med arrangemanget och tycker att det blev en väldigt lyckad festival, säger Ola Broquist till Metro.

Några av de personliga favoriterna för Ola Broquist under festivalen var The Blaze, Death grips, Katja Palmdahlls bakade morötter, alla fina människor och att Frank Ocean utmanade headlinerformatet.

På förhand berättade Luger om att säkerheten på festivalen skulle vara extra hög i år, efter sexuella ofredanden på festivaler och det allmänna säkerhetsläget med bland annat konserter som drabbats av terrordåd.

Enligt Göteborgs-posten anmäldes fyra sexuella ofredanden på festivalen under torsdagen och fredagen. Flera personer har också omhändertagits för fylla och flera anmälningar om narkotikabrott har kommit in. Polisen beskriver dock fredagen som en lugn dag:

– Vår rapport sammanfattar fredagen överlag som en bra dag i Slottsskogen med en god stämning, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i Region Väst, till GP.

– Säkerhetsarbetet har fungerat bra och liksom tidigare år är incidenterna väldigt få. Vi har också ett mycket bra samarbete med polisen, säger Ola Broquist till Metro.

Årets Way out west var den elfte i ordningen. Arrangörerna har hintat flera gånger om att det börjar bli dags att lägga ner festivalen, men enligt Ola Broquist återkommer festen i Slottsskogen:

– Ja, vi kör igen nästa år.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Tideman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro