ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

X-factor-Awa, 16, siktar på att bli världstjärna

Anneli Sandberg · 26 Nov 2013
Uppdaterad 26 Nov 2013
X-factor-Awa, 16, siktar på att bli världstjärna ”Jag vill göra en världsturné och bli en internationell artist”, säger Awa Santesson-Sey som vann ”X factor Sverige”.

X-factor-Awa, 16, siktar på att bli världstjärna ”Jag vill göra en världsturné och bli en internationell artist”, säger Awa Santesson-Sey som vann ”X factor Sverige”.


Efter vinst i X factor Sverige” 2012 siktar nu singelaktuella Awa Santesson-Sey mot toppen. – Jag vill göra en världsturné och bli en internationell artist, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Hon är bara 16 år men har ambitioner som får henne att kännas betydligt äldre. Awa Santesson-Sey, som vann ”X factor Sverige” 2012 hymlar inte med att hon ska bli störst. 

– Jag vill göra en världsturné och bli en internationell artist. Jag vill påverka musiken. Inom tio år ska jag i alla fall ha hunnit med en världsturné, varit med i en film, jag tycker om skådespeleri och har gått på teater, och gjort en klädkollektion. Då är jag ändå 26 år, säger hon till Metro. 

Awas debutsingel ”Not ready to say goodbye” har precis släppts och i början av nästa år kommer debutalbumet. Att det har dröjt så länge sedan vinsten i ”X factor Sverige” menar Awa beror på att det ska bli perfekt. 

– Jag vill inte stressa ut något utan jag vill kunna stå för det om tio år. Då är det bättre att man väntar lite så att det blir näst intill perfekt. 

Är du perfektionist?

– Lite kanske. Jag vill känna att jag kan förbättras ifrån skivan och att jag har utvecklats. 

Singeln ”Not ready to say goodbye” är skriven av Luke James, Joakim Olovsson och Paro. Och Awa, vars största idol är Beyoncé, kan inte hålla tillbaka sin beundran för Luke James. 

– Det roliga var att jag var på Beyoncés konsert samma dag som jag fick reda på att jag skulle få låten, och då var han förband åt henne. Det var sjukt kul. Beyoncé är min största idol och hon hade handplockat honom som förband. Det var typ ett tecken, säger hon och skrattar. 

Awa går på gymnasiet och kämpar för att hinna med att spela in sin debutplatta parallellt med skolarbetet. Men hon ser inga hinder. Hon läser entreprenörskap och menar att det ska hjälpa henne att nå målen. 

– Jag är ganska målmedveten. Och jag tycker att både skolan och musiken är kul och tycker man att något är roligt så lägger man ner mer tid och kämpar för det. Jag tycker väldigt mycket om mode och vill gärna starta ett modeföretag som jag kan koppla ihop med musiken. 

Hur är det att vara så ung i musikbranschen? 

– Jag tycker att det är en fördel. Jag har mycket att se fram emot, jag är pigg och jag orkar jobba emot det jag vill. Det kan ju vara så att folk tycker att jag är ung och inte vet saker, men jag jobbar med så bra människor och vi pratar med varandra som vuxna. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro