ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

XOV - en ny artist att hålla ögonen på

Emma Björkman · 14 Jan 2014
Uppdaterad 14 Jan 2014

XOV hann knappt lägga ut sina första låtar på nätet innan skivbolagen hörde av sig. Även superproducenten Max Martin bad att få träffa den nya artisten. – Han sa att jag ska fortsätta göra exakt det jag gör, säger XOV.

klar

Artikellänk är kopierad

Damian Ardestani, namnet bakom artisten XOV, hoppas kunna släppa sitt debutalbum till sommaren.
Damian Ardestani, namnet bakom artisten XOV, hoppas kunna släppa sitt debutalbum till sommaren.Foto: Julio C Saint' Just

Lägg namnet XOV på minnet. Sannolikheten är stor att det kommer att höras mycket framöver. Bakom artistnamnet finns Damian Ardestani, 28. Som liten började han skriva poesi som övergick till raplåtar när han var äldre ”för att det var coolare”. När han var 24 år sa han upp sig från sitt jobb för att satsa på musiken. Jag la alla pengar jag hade på att starta ett skivbolag som till största del satsade på andra. Det gick åt helvete och jag fick börja om från botten. På en ö i skärgården vände lyckan. Där skrev Damian Ardestani demo-ep:n ”Clowns” som han la ut på nätet. Den uppmärksammades av musikbloggar, fick skivbolag att höra av sig och han flögs till USA där han skrev på för Cave management. Artisten XOV var född. Stjärnproducenten Max Martin (Britney Spears, Backstreet Boys, ’N Sync) fick höra XOV:s låt ”Lucifer” och ville träffa mannen bakom den. – Jag fick sjunga låten live för honom i studion, han ville höra om jag kunde sjunga den på riktigt. Det var rätt nervöst. Max Martin har även gett XOV karriärråd. – Han sa att jag ska fortsätta göra exakt det jag gör. Det är en stor ära att veta att han är ett fan av min musik. Efter sommaren hoppas XOV kunna släppa sitt debutalbum. – Jag har samarbeten med både house- och hiphopartister på gång men inga jag kan prata om. Mycket sker under ytan och jag räknar med att få mitt definitiva genombrott rätt snart.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro