ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Yes you can, Oscar Zia

Nina Andrén · 14 Feb 2014
Uppdaterad 14 Feb 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Gustav Gräll

Oscar Zia som i fjol tävlade tillsammans med Behrang Miri och tog sig till Andra Chansen står nu solo. Han lånar Obamas signum “Yes we can” och det kommer bära honom till seger.

Har vi lärt oss något dessa Melloveckor så är det att barnröster väger tungt (Yohio, Panetoz) och här har vi en ny barnfavorit som kommer att gå i Eric Saades fotspår. På samma sätt som Anton Ewald gjorde med “Begging” förra året. Det här är låten som förskolebarnen kommer att dansa och sjunga till resten av terminen.

“Yes we can” har ett klassiskt Cherion-sound från slutet av 90-talet som andas pojkband. För oss som minns den tiden ligger produktionen farligt nära N’Sync – liksom scenframträdandet. Men kidsen har aldrig hört talas om N’sync och kommer bara falsettskrika “Ooooooscar Ziiiiiiiiiiaaaaaaa” utan att bry sig om våra pekfingrar.

Zia är kanske inte den säkraste sångaren men i en sån här popdänga spelar det i regel inte så stor roll. Ibland räcker det att sjunga halvdant om man är söt, dansar och har kul på scenen.

Numret är snyggt med TV-skärmar (med Oscars nylle på) framför dansarna i början av låten och det hoppas och dansas av glädje under tre minuter. Och de gör det riktigt snyggt och välrepeterat.

Låten sätter sig på första lyssningen och är en klar hit. Grattis Fredrik Kempe! Han visar återigen vart skåpet ska stå.

Direkt till final utan problem. Kniper förmodligen silver i Friends Arena efter Sanna Nielsen.

Anton Ewald, som tävlar nästa vecka, borde darra i sina dansskor just nu!

klar

Artikellänk är kopierad

Nina Andrén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro