ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Yngling anhölls för barnvåldtäkt – släpptes och misstänks ha våldtagit igen

Karl Enn Henricsson · 24 Nov 2017
Uppdaterad 24 Nov 2017
En 16-årig yngling har begärts häktad misstänkt för flera våldtäkter mot flickor.

En 16-årig yngling har begärts häktad misstänkt för flera våldtäkter mot flickor. Foto: TT


I slutet av juli anhölls en 16-årig yngling misstänkt för våldtäkt på en flicka. När han släpptes misstänktes han ha begått fler våldtäkter. Nu har han begärts häktad.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 16-årige pojken greps och anhölls i slutet av juli misstänkt för våldtäkt mot barn. Övergreppet ska ha skett i Stockholmstrakten.

– När en person bara är 16 år gammal så försöker man i det längsta att inte frihetsberöva, säger åklagare Paulina Brandberg.

Ynglingen släpptes men greps på nytt under tisdagen. Nu misstänks han även för barnvåldtäkt mot en annan flicka. Misstankarna rör tre våldtäkter mellan slutet av augusti och början av oktober. Och nu har åklagaren begärt honom häktad, bland annat för att det finns risk att han fortsätter begå brott.

Om att ynglingen misstänks ha begått nya brott, säger åklagaren:

– Utredningen pågår fortfarande, men om det är så att han har begått nya brott så är det verkligen inte bra. Samtidigt, som läget var i juli, ser jag inte hur jag kunde ha fatta något annat beslut då. Men det här är en situation som man inte hade önskat sig.

Åklagaren vill inte säga vilken eventuell relation ynglingen har till flickorna.

– Men jag kan säga att det inte är våldtäkter av överfallskaraktär. Det är personer som på något sätt är bekanta med varandra.

Ynglingen misstänktes även för sexuellt ofredande mot två andra barn, men de misstankarna avskrevs tidigare i veckan.

Metro har sökt pojkens advokat.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro