ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Yougov: Chocken för Moderaterna – siffror på Batra-nivå

David Peterson · 19 Jul 2018
Uppdaterad 20 Jul 2018
Kristersson-effekten tycks ha ebbat ut.

Kristersson-effekten tycks ha ebbat ut. Foto: IBL


Moderaternas stöd har rasat de senaste tre månaderna. Nu ligger partiet på samma siffra som vid Anna Kinberg Batras avgång i höstas, visar den senaste opinionsundersökningen från Yougov.

klar

Artikellänk är kopierad

När Ulf Kristersson tog över som partiledare för Moderaterna i höstas ökade stödet för partiet ordentligt. Under Anna Kinberg Batras sista tid vid Moderaternas roder låg partiet kring 16 procent. Nu backar partiet igen i opinionen för tredje månaden i rad, visar den senaste mätningen från Yougov som görs på uppdrag av Metro.

– De 15,9% till Moderaterna är i nivå med det väljarstöd vi såg under perioden från februari till september 2017 under AKB:s ledning, säger Lars Gylling från Yougov.

Inte orolig

Men Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer oroas inte över Batra-siffrorna.

– Moderaterna ligger runt 20 procent i många andra mätningar så det här resultatet sticker ut. Men vi har haft en tid med högt tonläge i debatten som gynnat ytterkanterna i svensk politik, säger han.

”Kommer att jobba stenhårt”

Men enligt honom kommer det inte att räcka med att peka på problem utan det krävs också lösningar.

– Moderaterna har konkret politik och erfaret ledarskap för att Sverige ska få ordning och reda på brottsligheten, ekonomin och integrationen. Det ger oss bra möjligheter att vinna många fler väljares förtroende. Sverige behöver en ny regering och för att det ska bli av behövs ett starkt Moderaterna. Vi kommer att jobba stenhårt fram till valdagen för att det ska bli verklighet, säger han.

Förändringen i opinionsstödet är inte statistiskt säkerställt sedan mätningen i juni.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro