ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Youtube får hyra ut film

Kristoffer Rengfors · 3 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Harry Potter-serien är producerad av Warner Brothers och skulle kunna tänkas dyka upp på Youtube när Google får hyra ut filmer via Youtube.

Harry Potter-serien är producerad av Warner Brothers och skulle kunna tänkas dyka upp på Youtube när Google får hyra ut filmer via Youtube.


klar

Artikellänk är kopierad

Videojätten Youtube sitter just nu i förhandlingar med flera stora filmbolag om att få rätten att hyra ut film. I framtiden kan filmerna kan dyka upp på Youtube samtidigt som de släpps på dvd. Google, som äger Youtube, förhandlar först och främst med de stora filmbolagen från Hollywood. Med i samtalen är Lions Gate Entertainment, Sony, Metro Goldwyn Mayer och Warner Brothers. Flera av dessa bolag erbjuder redan nu fullängdsfilmer till Youtubetittare i USA, men än så länge har bara äldre titlar gjorts tillgängliga. Förhandlingarna för att få släppa nya filmer på Youtube samtidigt som de dyker upp på dvd ska nu vara mycket nära att slutföras. Tittarna kommer att få betala en avgift för att kunna se nyare filmer. Troligtvis kommer de amerikanska Youtubetittarna att först få tillgång till tjänsten. Sverige är väldigt sällan en prioriterad marknad för videotjänster. Exempelvis erbjuder Apples inte filmer via Itunes i Sverige. Rapporterna om vilka priser filmerna kommer att få på Youtube varierar. Aktade tidningen Wall Street Journal rapporterar om priser som motsvarar de Apple tar i amerikanska Itunes. En "ny" hyrfilm kostar i dag 3,99 dollar att hyra i amerikanska Itunes. Enligt rapporter från amerikansk media vill Youtube även att de stora filmbolagen tillåter att deras nya titlar kan spelas på mobiltelefoner, något som flera av bolagen motsätter sig.  

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro