ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ytterligare en död efter terrordådet i Stockholm

Annika Augustsson/TT · 28 Apr 2017
Uppdaterad 28 Apr 2017

Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Ytterligare en person har avlidit till följd av terrorattentatet på Drottninggatan den 7 april, skriver polisen på sin hemsida.

En kvinna i 60-årsåldern avled på morgonen den 28 april. Hon har vårdats på ett sjukhus i södra Sverige för skador hon fick i samband med terrorattentatet.

Kvinnan är det femte dödsoffret i terrorattacken.

pil
Terrordådet på Drottninggatan

Klockan 14.53 den 7 april kom larm om att en lastbil kört in i människor på Drottninggatan i centrala Stockholm och sedan kraschat in i varuhuset Åhléns.

Fem människor dödades. Tre avled på Drottninggatan och två på sjukhus.

Det femte dödsoffret avled på torsdagen den 28 april. Kvinnan var i 60-årsåldern.

De övriga som miste livet i attacken var två svenska medborgare — en elvaårig flicka och en kvinna från Ljungskile, en 41-årig brittisk man och en kvinna från Belgien.

Den misstänkte gärningsmannen, 39-årige Rakhmat Akilov från Uzbekistan, greps i Märsta några timmar efter dådet och häktades fyra dagar senare vid Stockholms tingsrätt misstänkt för terroristbrott. Vid häktningsförhandlingen erkände han, via sin advokat.

Rakhmat Akilov hade sökt uppehållstillstånd, men fått avslag. Avslaget överklagades, men migrationsdomstolen ansåg inte att hans berättelse var trovärdig. Akilov skulle utvisas från Sverige, men utvisningen kunde inte verkställas.

klar

Artikellänk är kopierad

Annika Augustsson/TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro