ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ytterligare misstänkt våldtäktsförsök i centrala Stockholm

Filip Joelsson · 2 Apr 2018
Uppdaterad 2 Apr 2018
Ett flertal våldtäktsförsök har skett utomhus, dagtid, i Stockholm under påskhelgen. Polisen vet inte om fallen har någon koppling.

Ett flertal våldtäktsförsök har skett utomhus, dagtid, i Stockholm under påskhelgen. Polisen vet inte om fallen har någon koppling. Foto: TT


Ytterligare en kvinna har utsatts för ett våldtäktsförsök i Stockholm under påskhelgen. Nu går polisen ut med signalement på en misstänkt gärningsman.

klar

Artikellänk är kopierad

Strax innan klockan 15 på måndagseftermiddagen larmades polisen till en adress i centrala Stockholm efter vittnesuppgifter om att en kvinna blivit angripen av en man i en port till en fastighet.

Kvinnan, som anträffades efter händelsen, har berättat för polis att en man förmått henne att gå i den aktuella porten, där han angripit och hållit fast henne. Hon började då skrika och lyckades sparka sig loss och ta sig från platsen.

Nu söker polisen fler vittnen, och går samtidigt ut med ett signalement på en misstänkt gärningsman.

– Vi söker en man i 30-årsåldern som är cirka 170 centimeter lång, har mörkt skägg och bär mörka hantverkarbyxor eller liknande, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Våldtäktsförsöket i centrala Stockholm sker dagen efter en anmäld överfallsvåldtäkt utomhus vid Stockholms universitet. Under långfredagen överfölls en kvinna i ett industriområde i Bromma. Samtliga fall har skett dagtid, på offentliga platser, men enligt polisen är det ännu oklart om händelserna har något samband.

– I nuläget har vi inte tillräckligt mycket att gå på för att kunna påvisa ett samband mellan händelserna. Men vi undersöker videomaterial kopplat till överfallet på universitetsområdet, där gärningsmannen kan ha fångats på bild. Vi får se huruvida det matchar med signalementet från dagens överfall, säger Sven-Erik Olsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro