ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Yxmän försökte bränna ned lägenhet

Peter Herkel · 14 Jul 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Polisens piketstyrka förbereder en inbrytning mitt emot det hus där två maskerade män försökte bränna ned en lägenhet.

Polisens piketstyrka förbereder en inbrytning mitt emot det hus där två maskerade män försökte bränna ned en lägenhet. Foto: Peter Holländare


klar

Artikellänk är kopierad

Två maskerade män beväpnade med yxor och pistoler högg sig igenom ytterdörren till en lägenhet i centrala Kungälv och försökte bränna ned bostaden i går vid lunchtid. Men mannen som bodde där hade dessförinnan hunnit fly upp på husets tak. – Vi misstänker att de var ute efter honom, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid Göteborgspolisen.

TVÅ LARM Polisen fick två separata larm till samma adress på Ytterbyvägen vid elvatiden i går. Först om en presumtiv självmordskandidat och sedan om två män med huggverktyg. Men det visade sig snabbt att händelserna hade ett samband. – När männen tog sig in i lägenheten satte de fyr på en hög med kläder och lämnade sedan platsen, säger Thomas Fuxborg.

INGA SKADADE Men elden självdog och dramat som orsakade ett stort polispådrag slutade utan personskador. De beväpnade männen, 31 och 30 år gamla, greps ett stenkast från Ytterbyvägen. Bägge är kända för polisen sedan tidigare. De är nu misstänkta för förberedelse för mordbrand och mord. Mannen på taket hittades senare gömd i en grannfastighet. Två personer som sågs lämna den lägenhet som han fanns i togs även in till polisstationen för förhör.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Herkel
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro