ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Yxman rånade butiker i södra Stockholm

Mikael Hellmyrs · 7 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

RÅN. En yxbeväpnad rånare jagades i natt av polisen efter två rån. Först hotade han personalen och rånade en matbutik – sen gick han vidare och rånade en godisbutik en kilometer bort. – Ingen skadades men personalen i båda butikerna chockades naturligtvis – det är väl klart när det kommer in en galning i rånarhuva och hotar dem med en yxa, säger Pernilla Sundell länskommunikationsbefäl vid polisen.

Det var strax innan klockan 19 som den maskerade mannen först stormade in i Tempo i Solberga, söder om Stockholm. Beväpnad med en yxa hotade han personalen och kom över hela kassaapparaten. Sedan sprang han från butiken.

Enligt polisen var mannen i 30-årsåldern, lång och klädd i en gråblå jacka med ett vitt tryck bak. Det dröjde bara några minuter innan det var dags igen. Den här gången var det en godisbutik i Örby som utsattes. – Vi misstänker starkt att det är samma person, en lång smal, maskerad man med en yxa, säger Pernilla Sundell.

Bytet från rånen är okänt. Brottsrubriceringen är grov misshandel. Sent i går kväll var mannen fortfarande på fri fot.– Vi har jättemånga patruller från olika distrikt som letar honom, säger Pernilla Sundell.

klar

Artikellänk är kopierad

Mikael Hellmyrs
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro