ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

zAAz tips till Gamerz-talangerna: Måste kunna ta kritik”

Erik Glanell · 3 Maj 2017
Uppdaterad 23 Jan 2019
Zainab "zAAz" Turkie under uttagningarna på Dreamhack Winter 2016.

Zainab "zAAz" Turkie under uttagningarna på Dreamhack Winter 2016. Foto: Simon Engstrand


Zainab zAAz” Turkie följer Gamerz med spänning för att se om det är just hennes spelare som i slutet kniper åt sig proffskontrakten som står på spel. ”Jag är så exalterad”, skriver hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Tillsammans med Marcus ”Delpan” Larsson var Counter strike-proffset Zainab ”zAAz” Turkie med och valde ut talangerna som nu har chansen att tävla sig till professionella CS-kontrakt i realityserien Gamerz.

När tävlingen nu har dragit i gång finns det så klart några deltagare som hon tänker hålla ett extra öga på.

”Jag är så exalterad. Det ska bli kul och se vilka spelare som tar sig vidare speciellt när det handlar om de spelarna som man på egen hand hittat och valt ut”, skriver Zainab ”zAAz” Turkie i ett mejl till Metro.

Chansen att forma Sveriges Counter strike-framtid ser Team Secret-spelaren som ”stort”. Även om det ibland var svårt att se vilken spelare som var bättre än någon annan så letade de efter spelare som hade det där lilla extra.

Hur ser man om en spelare är bra på Counter strike?

”Man ser det på spelarens rörelser och siktesplacering. Vilka vinklar spelaren håller och hur han tänker”, skriver hon.

Trots att deltagarna har tagit sig igenom uttagningarna har de kanske den tuffaste tiden framför sig. De blev utvalda för att de är bra på Counter strike, men nu gäller det för dem att träna på de saker som skiljer en amatör från ett proffs.

”Allra först måste de spela så mycket de kan, kolla mycket demos och lära sig alla smokes och flashar. De måste lära sig lagspel och spelkänsla. Sen måste de skaffa sig någon sorts erfarenhet, men det kommer med tiden”, skriver Zainab ”zAAz” Turkie.

Enligt den svenska proffsspelaren finns det dessutom en sak som är extra viktigt för att deltagarna ska kunna utvecklas så snabbt som möjligt.

”Man måste kunna ta kritik bra och inte personligt, utan ta kritik som en utmaning och utvecklas vidare, gör man inte det så kommer man ingenstans”, skriver hon.

pil
Det här är Gamerz:

12 Counter strike-talanger lever och tränar i ett hus specialbyggt enligt en gamers alla önskemål. Deltagarna är uppdelade i två lag som varje kväll möts i en match där det förlorande laget riskerar dramatiska förändringar. I prispotten ligger fem proffskontrakt. Metro är mediepartner till Gamerz.

Sändning:

Livesändningar på Twitch och Youtube 12–14 timmar om dagen uppdelade i olika segment. Samt inslag och klipp.

Schema:

7:00–9:00 Morgonprogram med kändisgäster.

Ca 14:00 Live från gaminghuset fram till kvällens match.

21:00 Gamerz livestudio och kvällens match.

Efter matchen: Avrundning med höjdpunkter från matchen där också det förlorande laget får reda på om det kommer ske några förändringar.

Ca 22:30–ca 1:00 Live från gaminghuset.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro