ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

zAAz: Jag ska lära min brorsdotter allt jag kan om CS

zAAz · 12 Okt 2017
Uppdaterad 12 Okt 2017
"Hon, som sett mig intervjuas på Barnkanalen, vet också att det här är en möjlig karriärväg", skriver Zainab "zAAz" Turkie om att inspirera sin brorsdotter.

"Hon, som sett mig intervjuas på Barnkanalen, vet också att det här är en möjlig karriärväg", skriver Zainab "zAAz" Turkie om att inspirera sin brorsdotter. Foto: SVT, Metro


Hoppas att ni som läst mig har lärt er något om e-sport, och att ni haft kul. Det har jag haft, skriver Zainab "zAAz" Turkie i sin sista krönika i Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag formulerar de här raderna från Malmö. Efter mer än ett år i Stockholm har jag flyttat hem igen. På många sätt är livet enklare här. Jag som ofta reser för att tävla har nu flygplatsen tolv minuter bort med tåget – en enorm skillnad mot att ta sig till Arlanda när jag bodde långt söder om stan i Stockholm. Och inte minst så finns mina vänner och min familj här.

En häftig grej är att jag kan vara mycket mer med min brorsdotter. Härom dagen kom hon in och satte sig bredvid mig när jag spelade, och jag märkte hur hon sög in intryck. I en halvtimme kollade hon hur jag gjorde utan att tappa koncentrationen ­­­– och när en nioåring gör så, ja då fattar man att hon verkligen är intresserad. När jag själv var i samma ålder satt jag i samma soffa och tittade på när hennes pappa, min storebror spelade. Så jag kan se mig själv i min brorsdotter, och det är inspirerande. Det är en perfekt ålder för henne att börja spela. Jag har sagt att hon gärna får komma över varje helg så ska jag lära henne så mycket jag kan. Hon, som sett mig intervjuas på Barnkanalen, vet också att det här är en möjlig karriärväg. Så var det inte när jag var i hennes ålder.

Kanske kan det inspirera henne ännu mer att se mig representera landslaget. Jag och min lagkamrat Julia har, tillsammans med tre andra svenska tjejer, kvalat in till WESG, World Electronic Sports Games. Till en början möts de bästa europeiska landslagen i Barcelona i november. När jag senast spelade i landslaget var e-sport inte lika stort som i dag. Att få dra på mig den blågula tröjan i en stor turnering nu är en helt annan känsla än då, det är en dröm.

WESG kommer antagligen att bli höstens största event. Inför och under den turneringen blir det därför mindre tid att träna ihop med vårt proffslag Dynasty Gaming. Det är heller inte bara Julia och jag som är upptagna med landslagsspel i höst, våra ryska lagkompisar har också kvalat in med sitt landslag.

Men när WESG är avslutat kan ni vänta er ett heltaggat Dynasty. Vi har tagit in en ny spelare i laget, holländska Petra som ersätter Mimi. Än så länge har vi inte kunnat spela ihop oss så mycket med Petra men vi kommer garanterat att ha en gemensam bootcamp senare i år för att hon ska lära känna oss och förstå vår lagkemi.

Hösten lär bli intensiv, med landslagsspel och när vi sedan ska vässa vår nya uppställning i Dynasty. På helgerna hoppas jag dessutom få tillbringa tid med att ge min brorsdotter tips och se hennes utveckling. Det blir en kul höst, men innebär ännu mindre fritid för mig. Därför väljer jag att inte skriva fler kolumner, det blir helt enkelt svårt att få tiden att räcka till. Hoppas att ni som läst mig har lärt er något om e-sport, och att ni haft kul. Det har jag haft!

klar

Artikellänk är kopierad

zAAz
zAAz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro