ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Zabaionegratinerade rabarber och äpple

Viktväktarna · 30 Dec 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En underbar efterrätt att servera till nyår.Ingredienser (4 portioner)200 g rabarber1 äpple1 msk flytande margarin1 dl råsocker1 nypa kanelZabaione2 äggulor1 msk socker1 dl torrt vitt vincitronmeliss1.  Skölj och skala rabarber och äpple och skär i grova bitar. Fräs i margarin, strö över socker och kanel.2. Vänd runt tills frukten mjuknat något.3. Vispa äggulor, socker och vin fluffigt på svag värme eller vattenbad.4. Lägg frukten i 4 ugnsfasta glas, ringla över zabaione, gratinera i ugn 250 grader ett par minuter garnera med citronmeliss.Tips! Får du inte tag på rabarber använd någon annan frukt.

klar

Artikellänk är kopierad

Viktväktarna
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro