ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Zainab, 23, betalade tiggares flygbiljett

Emmelie Wallroth · 8 Okt 2014
Uppdaterad 8 Okt 2014

Mannen som kom in på resebyrån ville boka om sin flygbiljett för att hinna till en operation i Bukarest – men biljetten var inte ombokningsbar.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Privat

När Zainab Turkie, 23, satt på jobbet på resebyrån i Malmö på tisdagsmorgonen kom plötsligt en man i 50-årsåldern in. Mannen ville boka om en flygbiljett till Bukarest.

– Men det kunde han inte, hans biljett var inte ombokningsbar, säger Zainab Turkie.

Hon berättar att hon kände igen mannen, men att hon till en början inte kunde placera honom. Hon frågade om han inte ville åka den 18 oktober i stället, eftersom den biljetten blev lite billigare.

Mannen bröt då ihop inne på resebyrån och förklarade att han inte hade mer pengar och att han var tvungen att vara i Bukarest för en operation den 18 oktober. Och efter en stund kom Zainab på varifrån hon kände igen mannen – han brukar sitta utanför en matbutik och tigga.

– Jag kände att jag var tvungen att hjälpa honom, så jag köpte en biljett.

Till en början trodde inte mannen på henne, men till slut förstod han att det var på riktigt. Han tackade henne, började gråta och sa att han hade blivit utan mat om han varit tvungen att köpa en ny biljett. 

– Det blev väldigt känsligt. Det blev så pass mycket att känslorna tog över. Jag kunde inte heller hålla igen, säger Zainab.

Senare på tisdagen skrev hon om händelsen på Facebook – ett upprört inlägg om hur hon tycker att det finns så många som behandlar tiggare illa. Inlägget, som snabbt började spridas i sociala medier, kan du läsa här.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro