ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Zara Larsson: Kanske får flytta till USA forever”

Emma Björkman · 26 Sep 2014
Uppdaterad 26 Sep 2014
Zara Larsson slog igenom som tioåring och har haft stora framgångar musikaliskt. Bland annat har hennes låt ”Uncover” sålt trippel-platina och spelats över 44 miljoner gånger på Spotify. – Folk har suttit och väntat på att jag ska få en Miley Cyrus-period men jag har aldrig haft en barnstjärnestämpel som jag känt att jag måste bryta mig loss från. Jag har blivit respekterad som person och inom musikvärlden från början, folk vet att det här är jag säger hon.

Zara Larsson slog igenom som tioåring och har haft stora framgångar musikaliskt. Bland annat har hennes låt ”Uncover” sålt trippel-platina och spelats över 44 miljoner gånger på Spotify. – Folk har suttit och väntat på att jag ska få en Miley Cyrus-period men jag har aldrig haft en barnstjärnestämpel som jag känt att jag måste bryta mig loss från. Jag har blivit respekterad som person och inom musikvärlden från början, folk vet att det här är jag säger hon. Foto: Gustav Gräll


Nu släpper Zara Larsson sitt debutalbum One” i Sverige. Snart tar hon flyget över till USA för att avsluta sin amerikanska skiva som – förhoppningsvis – ska leda till hennes internationella genombrott i början av nästa år.

klar

Artikellänk är kopierad

Berätta om ”One”.

– Det är blandat, väldigt mycket pop. Det är roliga låtar att sjunga. Eftersom jag inte börjat skriva låtar själv ännu eller spelar något instrument har jag bara min röst som instrument så den måste låta bra, säger Zara Larsson. 

Hur är det att vara aktuell med två skivor nästan samtidigt?

– Det jobbigaste är innan det släpps för då är det så mycket jobb bakom. Efter är det mycket promotion för att få folk att köpa skivan och turnera. På så sätt är det skönt att folk redan vet vem jag är i Sverige, det går nog helt okej här ändå även om jag självklart ska åka på miniturné och signera. I USA vet ingen vem jag är så där kommer vi lägga mer energi på att göra mig ett namn och konkurrensen är hårdare där. Då måste man kämpa lite mer.

Vad är målet med din USA-satsning?

– Att vinna en Grammy, haha. Jag vill att det ska gå så bra som möjligt och det kanske betyder att jag får ha min egen turné och headlina den. Det har gått så bra i Sverige och det vore en dröm om det skulle gå lika bra i USA. Alla vill väl bli framgångsrika på det man gör, det är en bekräftelse.

Det kanske blir en flopp i USA eller så blir det världens grej och då får jag flytta dit forever. Vi tar det som det kommer.

 Du har över 390 000 följare på Instagram. Hur tänker du kring vad du postar där?

– Jag är bara en vanlig person, det tror jag man ser på min Instagram. 90 procent är selfies och jag lägger ut det jag känner för. Men eftersom jag är en förebild har jag ett ansvar – jag måste tänka lite på vad jag lägger ut. Men jag förstår inte hur det kunde bli värsta grejen när jag la upp åtta tips för att killar inte ska våldta – att det skulle vara något revolutionerande jag håller på med. ’Vad då tycker inte du att kvinnor och män är lika mycket värda?’ Varför ska det bli en stor grej så fort man drar upp självklara grejer? Det kanske beror på att folk inte förväntar sig att jag ska bry mig om sådant.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro