ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Zara Larsson om näthatet: Jag får hellre hat från killar än tjejer”

Niklas Sandberg · 19 Nov 2015
Uppdaterad 19 Nov 2015
Zara Larsson låter sig inte påverkas av hatet.

Zara Larsson låter sig inte påverkas av hatet. Foto: TT


I en ny intervju med tidningen Café pratar Zara Larsson om feminism, om hur benet mådde efter kondombilden och hur det är att få ta emot hat av både män och kvinnor via nätet.

klar

Artikellänk är kopierad

Zara Larsson har blivit en av vår tids stora musikaliska artister men också en förebild och en förkämpe för många feminister. I en intervju i senaste numret av tidningen Café berättar hon bland annat om hur hon ser på feminismen i Sverige och om hatet hon får utstå på nätet.

– Det har ändrats väldigt mycket. Kommersiella mainstreampersoner har gjort det coolt. För några år sedan var det inte så, och det kanske fortfarande är annorlunda på högstadiet, men för äldre är det mer ovanligt att inte vara feminist, säger hon till Café om synen på feminism i Sverige.

►LÄS MER: Zara Larsson svarade på läsarnas frågor live

För snart ett år sedan trädde hon en kondom över benet, tog en bild på det och delade på sociala medier för att uppmana användandet av kondomer och bortvisa vissa ursäkter om att inte använda dem.

– Det var inte så farligt. Det var tight, men de är ganska stretchiga, svarar hon Cafés reporter på hur länge benet var stumt efteråt.

För kondombilden och andra uppmärksammade uttalanden har Zara fått utstå en hel del hat och hot via nätet. De flesta kommer från män, men även från andra kvinnor. Något som hon dock inte låter sig påverkas av.

– Jag får mycket hellre hat från killar än tjejer, personligen. Fler blir feminister och ser patriarkala strukturer. Att tjejer hatade på Robyn var väl för att hon var populär och de jämförde sig med henne, och tjejer ska ju alltid jämföra sig med varandra för att få killars uppmärksamhet, det är ju ett klassiskt dilemma. Nu har man fattat att ”vi ska stötta henne” istället. Jag känner mycket systerskap.

►LÄS MER: Zara Larsson: "Jag vägrar ta skit från män"

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro