ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Zimmermans advokater hoppar av

Jenny Sköld · 11 Apr 2012
Uppdaterad 21 Jul 2013
Craig Sonner och Hal Uhrig meddelade på en presskonferens att de hoppar av sina åtaganden som George Zimmermans (höger) advokater.

Craig Sonner och Hal Uhrig meddelade på en presskonferens att de hoppar av sina åtaganden som George Zimmermans (höger) advokater.


Advokaterna som ska försvara vakten i Trayvon Martin-fallet har tröttnat. "Vi får ingen kontakt". Samtidigt uttrycker de oro över George Zimmermans mentala hälsa.

klar

Artikellänk är kopierad

George Zimmerman, mannen som under ett pass som frivillig vakt, sköt de dödande skotten mot 17-åriga Trayvon Martin, har blivit av med sin advokater. Advokaterna har valt att hoppa av eftersom de "förlorat all kontakt" med honom, enligt amerikanska medier. Avhoppen kommer efter att Zimmerman på egen hand startat en webbsida för att samla in pengar och låtit sig intervjuas av en tv-journalist, trots att advokaterna bett honom att vara tyst.

De senaste dagarna har han inte svarat i telefonen, på SMS eller mejl. Han har gått sin egen väg. Jag vet inte säkert vad han gör, eller vem han talar med. Jag kan inte gå ut och prata om George Zimmerman och detta fallet som representant för honom eftersom vi förlorat kontakten, sa advokaten Craig Sonner vid en presskonferens utanför rätten. 

Advokaterna uttryckte också oro för Zimmermans mentala hälsa och beskrev honom som irrationell och instabil på grund av den press som byggts upp omkring honom under de senaste veckorna.

Efter dödskjutningen, som ägde rum vid ett så kallat gated community i Florida, avskrevs anklagelserna ganska snabbt, men att fallet legat till grund för ett växande rasuppror inleddes en förundersökning. 

Zimmerman har erkänt att han sköt Trayvon Martin, men hävdat att det var i självförsvar.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro