ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Zlatan berättar om sina 50 rekordmål i ny dokumentär

Emma Björkman · 1 Okt 2014
Uppdaterad 1 Okt 2014
Zlatan  Ibrahimović  jublar efter 2-0 i landskampen mellan Sverige och Estland på Friends Arena i början av september. Det var hans 50:e mål i landslaget och kom i hans 99:e landskamp. 

Zlatan  Ibrahimović  jublar efter 2-0 i landskampen mellan Sverige och Estland på Friends Arena i början av september. Det var hans 50:e mål i landslaget och kom i hans 99:e landskamp. 


Idén till att göra en dokumentär om Zlatan Ibrahimović rekordmånga mål kommer från fotbollsstjärnan själv. "Min personliga tillbakablick över de 50 mer eller mindre osannolika mål jag gjort i det Svenska Fotbollslandslaget", skriver han på Facebook. För första gången intervjuas hans pappa Sefik Ibrahimović.

klar

Artikellänk är kopierad

Med start nästa onsdag, den 8 oktober, sänds den första delen av två av dokumentären "Ibrahimović - från Rosengård med mer än ett mål” i Kanal 5. 

"Min personliga tillbakablick över de 50 mer eller mindre osannolika mål jag gjort i det Svenska Fotbollslandslaget och därmed slagit det 82 år gamla målrekordet, skriver Zlatan Ibrahimović om dokumentären på sin officiella Facebooksida och fortsätter:

"Jag är mycket stolt över vad jag åstadkommit i landslaget och hoppas att den här dokumentären kan visa alla ni ungdomar som kämpar för att nå sina mål, att allt är möjligt." Idén till att göra en dokumentär om det succéartade målrekordet kommer från fotbollsproffset själv. – Jag som känner honom sedan länge har sällan sett honom så ärlig och öppenhjärtig i ett liknande medialt sammanhang. Zlatan har själv sett den och är mycket nöjd med resultatet, säger Lars Richt, landslagschef, i ett pressmeddelande.  Dokumentären följer Zlatans väg mot målrekordet – ett rekord han tog i träningslandskampen mot Estland tidigare i år. Han berättar detaljerat om sina mål "med speciellt fokus på de mest spektakulära; kvalmålet mot Ungern ur ingen vinkel alls, klacken mot Italien i EM 2004 och bicecletan mot England under premiärmatchen på Friends Arena", enligt pressmeddelandet.  Förutom intervjuer med Zlatan själv bjuder dokumentären på en exklusiv intervju med hans pappa Sefik Ibrahimović och snack med världsstjärnor som Patrick Vieira, Thiago Silva och Henrik Larsson. Även förbundskaptenerna Erik Hamrén, Lars Lagerbäck och Tommy Söderberg medverkar i dokumentären.

"Ibrahimović – från Rosengård med mer än ett mål" visas i två delar på Kanal 5 Del ett sänds onsdag den 8 oktober klockan 20.00 och del två sänds måndag den 13 oktober klockan 20.00.►LÄS MER: Zlatan får färre stjärnor – då rasar fansen 

Återupplev några av stjärnans snyggaste mål

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro