ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Zlatan efter bragden: Går inte att förklara

TT-Metro · 17 Okt 2012
Uppdaterad 17 Okt 2012
Zlatan efter bragden: Går inte att förklara

Zlatan efter bragden: Går inte att förklara


Tyskland visade upp hela sina arsenal. Den totala förnedringen var nära. Då reste sig Sverige och lyckades med en osannolik, historisk upphämtning.

klar

Artikellänk är kopierad

Miroslav gjorde 1–0 efter åtta minuter och 2–0 efter en kvart och innan halv­leken var över hade Per Merte­sacker skickat in 3–0.

I ett försök till skademinimering fick Samuel Holmén och Pontus Wernbloom kliva av i paus, Alexander Kacaniklic och Kim Källström in.

Det höll i elva minuter, tills Mesut Özil gjorde 4–0.

Det var pinsamt, uselt, räddhågat under den första timman på Olympiastadion.

Men det tillplattade landslaget reste sig ur spillrorna och skrev ett av det mesta dramatiska kapitlen i svensk fotbollshistoria.

Sverige räddade inte matchen med sin defensiv, Sverige tog poäng när polletten att anfall är bästa försvar ramlade ned.

– Vi möter ett otroligt bra lag, det bästa laget jag mött under mina 65 landskamper. 3–0 till Tyskland i paus känns ganska hopplöst, men jag hoppas vi håller nollan i andra, sa Johan Elmander till Kanal 5 i pausen.

Zlatan Ibrahimovic inledde upphämtningen när han nickade in 4–1 i 62:a minuten. Tre minuter senare gjorde Mikael Lustig 4–2.

Framspelare x 2: Källström.

Och det var bud på fler

Kacaniklic kom runt till vänster, attackerades inte av Mertesacker, såg Elmander komma. Passningen satt på foten och Elmander placerade in 4–3 intill stolpen.

Inhopparen Tobias Sana var på vippen att få in 4–4-bollen i landslagsdebuten – men skottet bommade det tomma målet.

Den kom ändå, när Rasmus Elm tryckte in 4–4 på tilläggstid.

– Jag var för trött för att tänka. Jag bara sköt, sa Elm.

– Vet inte om det går att förklara. Efter 4–0 var det inte många som trodde på att matchen skulle sluta så som den gjorde, sa Zlatan Ibrahimovic till Kanal 5.

– Ingen trodde på seger i paus, men vi ville visa moral i andra halvlek för att kunna se oss i spegeln. Och, vilken jävla moral, sa förbundskapten Erik Hamrén till Kanal 5. 

klar

Artikellänk är kopierad

TT-Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro