ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Zlatan fick 1,6 miljoner kronor i bonus – per mål

Filip Häggberg · 10 Maj 2017
Uppdaterad 10 Maj 2017
Ibrahimovic kan skratta hela vägen till banken.

Ibrahimovic kan skratta hela vägen till banken. Foto: Kieran McManus/Rex Features/IBL


Zlatan Ibrahimovics grundlön på drygt fyra miljoner kronor i veckan hos Manchester United är långt ifrån alla stålar svensken drar in. Det har avslöjats nya detaljer om en målbonus i hans kontrakt.

klar

Artikellänk är kopierad

Tidigare i veckan avslöjades det att Zlatan Ibrahimovic har en veckolön på mer än 4,2 miljoner svenska kronor i Manchester United. Det ger en månadslön på nästan 17 miljoner kronor, skriver brittiska Daily Mail.

Nu har de tyska journalisterna Rafael Buschmann och Michael Wulzinger i boken ”Football Leaks: The dirty business of football” avslöjat att Zlatan dessutom har en rejäl målbonus.

Svensken har gjort 28 mål i alla turneringar under den här säsongen, vilket har gett honom knappt 33 miljoner kronor för målen – utöver sin grundlön.

För sina första fem mål fick Ibrahimovic 500 000 kronor för varje mål, för mål 6-10 fick han 900 000 kronor. Summan har sedan ökat vid varje femte mål från svensken, se exakt hur i faktarutan längst ned i artikeln.

Chris Sutton, en före detta engelsk fotbollsspelare, har i en krönika i Daily Mail kritiserat lönesystemet.

”Ni kan väl tro att en anfallare borde tycka att en målbonus är en bra idé. Det gör jag inte. Jag tycker att det är jättedumt att Manchester United är beredda att betala så mycket pengar till Zlatan för att utföra ett jobb som han ändå får betalt för”, skriver Sutton, som själv spelade som anfallare.

Zlatan kommer inte att göra några fler mål den här säsongen. Knäskadan som han ådrog sig i april håller honom borta från spel säsongen ut. Det är också oklart om svensken kommer tillbaka till Manchester United – hans kontrakt går ut vid säsongens slut.

pil
Så fungerar Zlatans målbonus

Mål 1-5: 500 000 kronor/mål

Mål 6-10: 900 000 kronor/mål

Mål 11-15: 1 300 000 kronor/mål

Mål 16-20: 1 600 000 kronor/mål

Mål 21-35: 1 350 000 kronor/mål

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro