ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Zlatan-Frans är tillbaka – tävlar i Melodifestivalen

Linda Hellum · 26 Feb 2016
Uppdaterad 26 Feb 2016
Frans har hunnit bli 17 år.

Frans har hunnit bli 17 år. Foto: TT bild


Frans Jeppsson Wall sjöng en hyllningslåt till Zlatan som sjuåring – nu nästan 10 år senare är han tillbaka. Frans debuterar i Melodifestivalen med låten If I were sorry”.

klar

Artikellänk är kopierad

När det begav sig. Frans gästade Anders Lundin och "Allsång på Skansen" 2006.
När det begav sig. Frans gästade Anders Lundin och "Allsång på Skansen" 2006.Foto: TT bild

Det började med att Frans Jeppsson Wall vid sex års ålder gick och nynnade på en låt och en kompis pappa som jobbar med musik insåg potentialen i hans röst.

Kort förklarat så stod sedan en liten sjuårig kille för 2006 års landsplåga ”Who’s da man”, en hyllningslåt till Zlatan Ibrahimovic.

Efter att all uppståndelse lagt sig återgick Frans till ett ”normalt” liv med fokus på skola, sport och vänner. Musiken tog han det lugnt med.

– Det fanns ju inga långsiktiga planer med Zlatan-låten det var bara en rolig grej, säger Frans till Metro och berättar att han egentligen knappt visste vad han gjorde på den tiden, att han var för ung.

– En gång när jag uppträdde i något stort sammanhang så hade de stora ballongbollar i publiken. Så kom en av dem upp på scenen, då tappade jag fokus helt. Jag tyckte den var skitkul och sparkade på den. Glömde helt bort att fortsätta sjunga på låten, berättar Frans och skrattar åt minnet.

I dag är han desto mer fokuserad på vad han ska göra, även om Frans även nu har en lättsam inställning.

– Melodifestivalen är också en rolig grej. En väldigt, väldigt rolig grej!

Låten ”If I were sorry” som han ska ställa upp med har Frans skrivit tillsammans med Oscar Fogelström, Michael Saxell och Fredrik Andersson.

Frans vill inte placera låten i någon genre, men beskriver den som ”skön”.

– Låtens tema är fasen som kommer efter man har kommit över någon.

Några ballongbollar eller stora specialeffekter kommer det inte bli tal om säger Frans, även om de planerar en liten extra, i skrivande stund hemlig, grej till framträdandet. Viktigast är bidraget.

– Det ska vara så simpelt och skoj som möjligt, allt fokus ska vara på låten.

Privat så kommer musiken alltid vara ett stort intresse för Frans men än så länge är det viktigast att sköta skolarbetet.  Han vill ha en grund att falla tillbaka på, även om det är oklart än vad han vill bli. Framtiden är öppen för 17-åringen som går ettan på gymnasiet.

– Skolan är alltid prio nummer ett, men planen är att släppa några låtar under sommaren och förhoppningsvis blir det några gig. Vi får se hur det går!

klar

Artikellänk är kopierad

Linda Hellum
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro