ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Zlatan slog till direkt i debuten

METRO · 31 Aug 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Zlatan slog till direkt.

Zlatan slog till direkt. Foto: Scanpix


Nickade in 3–0 i första ligamatchen

klar

Artikellänk är kopierad

Zlatan Ibrahimovic spelade från start i anfallet tillsammans Bojan och Pedro.Och redan i den 17:e minuten fick hemmapubliken på Camp Nou jubla för första gången den här säsongen.Efter en hörna som nickskarvades av Seydou Keita dök Bojan upp vid bortre stolpen och språngskallade in 1–0.Barcelona dominerade spelet och innan första halvlek var det Keita  själv som skallade in tvåan på ett väl avvägt inlägg från högerbacken Dani Alves.Zlatans facit var så här långt ett par halvlägen som inte ledde till någon farlighet.I den andra halvleken fortsatte Barcelona att rulla boll.Zlatan inledde halvleken med ett skottförsök men det kändes som om det inte ville sig den här kvällen.Men så i den 83:e matchminuten vräkte sig supersvensken fram och språngnickade in ett inlägg fram till 3–0.Han såg både trött och glad ut när han liggande på gräset omfamnades av sin nya lagkamrater.

ANALYS: NU HAR HAN FÅTT ETT ANDRUM

30 meter höga Zlatanaffischer på Barcelonas glassigaste shoppinggata. Gator kryllande av fans i Zlatantröjor. 7-åringar som ropar "Ibrahimovic!" när de gör en snygg dribbling på asfaltsplanerna vid Las Ramblas. Yada yada yada ... I går stod jag 16 meter från Zlatan när han gjorde det enda som egentligen räknas: mål. Zlatan sågades av svensk press efter fredagens pajascupmatch mot Shaktar Donetsk. De hade fel. Zlatan har på imponerande kort tid vuxit in i ett av världens tuffaste jobb: att spela en viktig roll i Barcelonas startelva - och i de enormt krävande katalonska fansens hjärtan. Nu har han fått andrum också - och tränaren Pep Guardiola behöver inte längre försvara sin supervärvning. På en stund i alla fall. Puzt!

ERIC LJUNGGREN

klar

Artikellänk är kopierad

METRO
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro