ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Zlatans lönekrav för att flytta: 990 miljoner kronor

Filip Häggberg · 25 Apr 2016
Uppdaterad 25 Apr 2016
Zlatan Ibrahimovic har minst sagt höga krav på lönen.

Zlatan Ibrahimovic har minst sagt höga krav på lönen. Foto: Imago/Alamy


Zlatan Ibrahimovic har kopplats ihop med en flytt till en kinesisk klubb i sommar. Men det skulle kosta – Zlatan vill ha en årslön på 990 000 000 för att byta kontinent.

klar

Artikellänk är kopierad

Med ett utgående kontrakt med Paris Saint-Germain är Zlatan Ibrahimovic ett hett villebråd på transfermarknaden. Han har främst ryktats till engelska klubbar, men det finns också intresse från Kina, skriver Sportbladet.

I mars månad skrev den italienska tidningen La Repubblica att den kinesiska regeringen var villig att ge Zlatan en årslön på 693 miljoner kronor för att få svensken till landet.

► "Alla" vill ha Zlatan – utom City

Men Zlatan var inte nöjd med det. Nu uppger franska Le10Sport att han inte ens kan tänka sig att överväga en flytt till Kina för mindre än 100 miljoner euro om året, drygt 990 miljoner kronor. Det skulle göra svensken till världens bäst betalda fotbollsspelare.

Under transferfönstret i vintras blev bland andra stjärnorna Ezequiel Lavezzi och Jackson Martinez värvade till Kina som satsar på att bli en ny stormakt inom fotbollen.

► Zlatan: "Fri att göra vad jag vill"

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro