ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Zoo tvingas stänga – 40 djur kan avlivas

· 10 Feb 2016
Uppdaterad 11 Feb 2016
Kan vara tvungna att avlivas. Nu letar zooägaren efter donationer som kan rädda alla djur.

Kan vara tvungna att avlivas. Nu letar zooägaren efter donationer som kan rädda alla djur. Foto: Raubtier park


Efter att ägaren till en schweizisk djurpark inte kunnat betala hyran en längre tid krävs nu att parken stängs och ägaren vräks. Och närmare 40 djur kan komma att avlivas.

klar

Artikellänk är kopierad

Ägaren till djurparken i Schweiz  säger att djuren måste få bo kvar i parken – annars måste de avlivas. Anledningen till att han inte låter djuren flytta till andra parker är att han säger sig ha ett så nära förhållande med djuren att de inte skulle klara av en flytt utan att få brustna hjärtan, Daily Mail.

Totalt är det 40 djur som inhyses i parken, bland annat 18 stora kattdjur såsom lejon och tigrar. Alla djuren kommer att behöva flyttas när ägaren, som inte kunnat betala sina räkningar, blir vräkt från området. Däremot är den enda möjligheten han ser att, istället för flytt, låta djuren somna in.

►LÄS MER: Trots världens raseri – här styckas lejonungen inför barn

Markägaren ser inte samma problem och hade velat att djuren skulle vara flyttade redan i slutet av förra året. Men trots det domstolsbeslut som finns visade sig det att vara omöjligt, just för att djuren ännu inte har någonstans att ta vägen.

Enligt Daily mails experter kan det komma att bli svårt att hitta hem för alla djuren enbart i Europa. Ägarens svar på tal är att om marken blir honom fråntagen är det enda alternativet att låta de 40-tal djur som finns i parken avlivas.

►LÄS MER: Avlivades med kofot på djurpark

Ägaren vädjar nu för att hitta en eller flera investerare som kan rädda livet på hans djur och låta dem bo kvar i sitt ”hem”.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro