ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Zuckerberg ger sitt stöd till världens muslimer: Ni är alltid välkomna här

Aron Andersson · 10 Dec 2015
Uppdaterad 10 Dec 2015

Foto: TT / Montage


Om du är muslim på detta sociala nätverk, så vill jag som ledare för Facebook att du ska veta att du alltid är välkommen här”. Det är Mark Zuckerbergs budskap till världens muslimer.

klar

Artikellänk är kopierad

I ett inlägg på Facebook skriver nu Mark Zuckerberg ett öppet meddelande till världens muslimer.

”Efter Parisattackerna och hatet denna vecka, kan jag bara föreställa mig rädslan som muslimer känner för att bli förföljda på grund av andras agerande”, skriver Zuckerberg bland annat.

►LÄS MER: Nu ska Facebook sätta stopp för flyktinghatet bland användarna

Det är inte bara terroristattackerna i Paris som fått honom att skriva inlägget. Det kommer också efter presidentkandidat Donald Trumps uppmärksammade uttalande om att förbjuda muslimer att resa till USA.

”Om du är muslim på detta sociala nätverk, så vill jag som ledare för Facebook att du ska veta att du alltid är välkommen här och att vi kommer att slåss för att skydda dina rättigheter och skapa en fredlig och säker miljö för dig”.

Han hänvisar också till att han nyligen blivit pappa, och hur det gett honom hopp.

”Att få ett barn har gett oss så mycket hopp, men vissas hat gör det enkelt att ge efter åt cynism. Vi får inte förlora hoppet. Så länge vi står tillsammans och ser det goda i varandra, så kan vi bygga en bättre värld för alla människor”.

Inlägget har i skrivande stund fått över 1 miljon gillamarkeringar och 150 000 delningar.

►LÄS MER: Nej, Facebook kommer inte att börja kosta pengar

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro