ANNONS

Den här bilden visar inte en flykting och en svensk kvinna – den är från en porrfilm

Hugo Ewald · 15 Aug 2017
Uppdaterad 15 Aug 2017
Videon, som också publicerades i formen av ett bildspel, är ursprungligen publicerad på sajten "Lusty grandmas".

Videon, som också publicerades i formen av ett bildspel, är ursprungligen publicerad på sajten "Lusty grandmas". Foto: Skärmdump/Lusty grandmas


En bild som föreställer en ung man och en betydligt äldre kvinna som kysser varandra sprids nu på Facebook med påståenden om att den visar en flykting och en äldre svensk kvinna. Men bilden kommer egentligen från en porrfilm.

klar

Artikellänk är kopierad

”Love for sale 😉 Du betalar ;)”. Så skrev en privatperson i flera parallella inlägg i flera facebookgrupper under förra veckan. På bilden som spreds i inläggen syns en ung man och en betydligt äldre kvinna som kysser varandra. Totalt har inläggen med bilden fått över 1 000 interaktioner i grupperna, och delats även utanför dem. ”#VI STÅR INTE UT.. med attni avbryter vårt PASSIONERADE  kärleksförhållande genom en UTVISNING. ”, skriver en annan person som har delat samma bild.

Bilden var en av många i raden inlägg och bilder med syfte att sprida en bild av att kvinnor som engagerar sig för ensamkommandes sak gör detta för att ha sex med de ensamkommande, ett påstående som bland annat spridits av sajterna Nyheter idagoch Fria tider.

I kommentarsfälten är orden hårda, även om vissa menar att bilden skulle vara ett fotomontage.

Men bilden har ingenting med flyktingar att göra, och är heller inte ett montage. Bilden kommer faktiskt från en porrfilm.

Videon, som också publicerades i formen av ett bildspel, är ursprungligen publicerad på sajten ”Lusty grandmas”, som distribuerar så kallad ”Granny porn”, alltså porr med äldre kvinnor. Videon beskrivs som följande:

”Norma har känt Tony Spark sedan han var ett barn. Men åren har gått och Tony har blivit en vacker ung man, och i samband med att han kommer tillbaka till stan väcks en ungdomlig låga i Normas ögon. Hon bryr sig inte om 61 års åldersskillnad, och det gör heller inte Tony …”

Den kvinnliga porrskådespelaren, som går under artistnamnet Norma, förekommer i minst nio olika filmer producerade för sajten.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
Hugo Ewald
Så här jobbar Viralgranskaren.
Läs mer

Undrar du om en historia på nätet är sann?

Skicka in ditt tips till oss
GuiderFöreläsningarVarningslistanViralgranskaren i media
Om ViralgranskarenNyhetsbrev  Facebook  Twitter  

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro