ANNONS

Hatad djurplågare inte misshandlad

Åsa Larsson · 5 Apr 2014
Uppdaterad 27 Maj 2014
Bilden som tagits från mannens Facebook-sida har gjorts om med hjälp av Photoshop. Bilden till vänster har spridits i flera forum.

Bilden som tagits från mannens Facebook-sida har gjorts om med hjälp av Photoshop. Bilden till vänster har spridits i flera forum. Foto: Facebook


En djurplågarfilm har upprört snart sagt hela Nordeuropa och nu jagas förövaren av ett väldigt drev på nätet. Flera falska rykten cirkulerar om att mannen blivit uppsökt och svårt misshandlad. Men bilderna är manipulerade.

klar

Artikellänk är kopierad

Filmen visar den unge tyske mannen som håller upp en liten hund i nackskinnet och slår den hårt flera gånger. Han varnar för hur det går när man provocerar honom.

Ropen på dödsstraff och blodiga förslag på vad man ska göra med mannen i filmen svämmar över i kommentarsfälten på nätet.

Mannens hemadress har lagts ut på nätet och på Youtube kan man se filmer där människor stryker runt mannens hus och försöker ta sig in.

Någon har tagit en av mannens Facebook-bilder och lagt till stora blåtiror med hjälp av Photoshop.

►Här kan du se filmen (varning för starka bilder)

På en annan bild ses en oidentifierbar man ligga i koma med stödkrage i en sjukhussäng. 

Men den ena bilden är alltså fejkad och den andra föreställer inte förövaren. Mannen psykutreds och fallet är hos polisen, enligt tyska tidningar.

►Därför startar vi Viralgranskaren

Så här började det. Enligt polisen i staden Betzdorf så fick mannens flickvän filmen skickad till sig på Whatsapp i mobilen den 17 februari, skriver den tyska tidningen Rhein-Zeitung.

Hunden har blivit omhändertagen och undersökts av veterinär, som kan konstatera att djuret fått hjärnskakning, svullnader i ansiktet och saknar en tand.

Förövaren är inlagd för psykiatrisk vård och polisen i Betzdorf utreder fallet. Anmälningar i fallet har strömmat in, men polisen säger att de har grepp om händelseförloppet.

►Lämna ditt tips anonymt till Viralgranskaren

Mannen kan enligt tysk lag få upp till tre års fängelse.

10 mars togs fallet upp i tyska tv-kanalen Sat 1 eftersom hatstormen på nätet nått sådana oerhörda proportioner. 

►Här kan du se inslaget

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
Så här jobbar Viralgranskaren.
Läs mer

Undrar du om en historia på nätet är sann?

Skicka in ditt tips till oss
GuiderFöreläsningarVarningslistanViralgranskaren i media
Om ViralgranskarenNyhetsbrev  Facebook  Twitter  

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro