ANNONS

Vi har granskat påståendet och kommit fram till att det är korrekt. Används när många varit osäkra på sanningshalten.

Ja, i dag är den riktiga Tillbaka till framtiden-dagen

Åsa Larsson · 21 Okt 2015
Uppdaterad 21 Okt 2015

Ett seglivat bus på nätet är att ändra datumet i Tillbaka till framtiden-filmen när Marty McFly landar i framtiden. Men nu är dagen är här – 21 oktober 2015.

klar

Artikellänk är kopierad

Bluffen har då och då poppat upp med fejkade bilder inifrån tidsmaskinen i form av en Delorean-bil.   

Ett sådant tillfälle stod magasinet Total film för 2010. "Det verkar som att lite slapp research och medelmåttiga photoshop-färdigheter kan ta dig långt på Twitter nu för tiden", konstaterar de skyldiganär deras bild spreds över världen på en eftermiddag.

Sedan dess har flera felaktiga datum fått stor spridning. Det har till och med skapats en Tumblr-sida som genererar dagens datum i filmrutan.►LÄS MER: Så här mycket fick "Tillbaka till framtiden" rätt I filmen "Tillbaka till framtiden II" reser Marty (Michael J Fox) och Doc (Christopher Lloyd) framåt 30 år i tiden och kommer fram klockan 16.29 onsdag 21 oktober. För oss här i Sverige infaller stunden halv två natten till torsdag.

Att dagen nu äntligen kommit innebär antagligen inte att memet kommer att dö ut – det finns alla möjligheter att bli lurad i framtiden också.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
Så här jobbar Viralgranskaren.
Läs mer

Undrar du om en historia på nätet är sann?

Skicka in ditt tips till oss
GuiderFöreläsningarVarningslistanViralgranskaren i media
Om ViralgranskarenNyhetsbrev  Facebook  Twitter  

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro