ANNONS

Jack Werner: Därför ska du vara källkritisk

Simon Krona · 8 Feb 2018
Uppdaterad 8 Feb 2018

Den som inte är källkritisk kan bli blåst på pengar, få sin identitet kapad eller få en snedvriden världsbild. Men för Jack Werner handlar källkritik om mer än så, berättar han i en ny video från Viralgranskaren.

klar

Artikellänk är kopierad

”För mig handlar källkritik om att försöka leta mig fram till de största historierna av alla – de som gömmer sig bakom kulisserna” säger Jack Werner i videon.

Det finns massor av allvarsamma skäl till varför källkritik är så viktigt. Den som inte är källkritisk kan bli blåst på pengar för något som inte fungerar, få sin identitet kapad eller få en helt snedvriden världsbild.

Men det har aldrig varit de skälen som har fått Jack Werner att älska källkritik. Det berättar han om i en ny video från Viralgranskaren.

Jack Werner är frilansjournalist och medgrundare till Viralgranskaren. Han är en av talarna under Källkritikens dag den 13 mars.

Anmäl dig här!

pil
Källkritikens dag

När? 13 mars på Viralgranskarens 4-årsdag

Var? Internet, skolor och på Kulturhuset i Stockholm

Hur anmäler jag mig? Det är gratis att dyka upp på plats i Hörsalen. Programmet för allmänheten startar kl 18 med panelsamtal. För schema och andra detaljer, anmäl dig till evenemanget på Facebook! Vid frågor, kontakta [email protected].

• Har du frågor om mat och hälsa? Det är inte alltid självklart hur saker ligger till kring kroppen och dess funktioner och det finns många frågetecken och föreställningar ute på nätet. Nu har du chansen att få reda på vad som gäller. Livsmedelsverket, Folkhälsomyndigheten och Läkemedelsverket finns på plats för att reda ut vanliga missförstånd och myter. Ställ din fråga till [email protected] så kan den får ett svar på scen på Kulturhuset 13 mars!

• Glöm inte att nominera till Det gyllene förstoringsglaset! Finns det någon person eller organisation som du tycker har gjort enastående insatser för källkritiken? Skicka in ditt förslag till [email protected]!

klar

Artikellänk är kopierad

Simon Krona
[email protected]
Så här jobbar Viralgranskaren.
Läs mer

Undrar du om en historia på nätet är sann?

Skicka in ditt tips till oss
GuiderFöreläsningarVarningslistanViralgranskaren i media
Om ViralgranskarenNyhetsbrev  Facebook  Twitter  

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro