ANNONS

Kryddad historia om en polisjakt

Karolina Skoglund · 12 Jun 2014
Uppdaterad 12 Jun 2014

Nej, 20-30 personer har inte puttat på kvinnliga poliser, spottat på dem och kallat dem horor. I alla fall inte i Linköping i onsdags, som en person hävdar genom en Facebookstatus som delats över 4 000 gånger.

klar

Artikellänk är kopierad

Inlägget hade på torsdagskvällen delats över 4 000 gånger på Facebook.
Inlägget hade på torsdagskvällen delats över 4 000 gånger på Facebook.Foto: TT

En person skrev på sin Facebook om hur fyra till fem män, som han kallade för apor, försökte få ut honom ur bilen när han parkerat vid en bensinmack i Linköping i onsdags. När han flydde började de sparka och kasta sten på bilen, skriver han. Polisen kom sedan till platsen och tog bland annat bilder på bilens skador.

Än så länge stämmer faktiskt historien med undantaget att gärningsmännen bara var tre stycken, enligt polisen i Linköping.

Sedan började författaren tumma på sanningen, åtminstone enligt polisen. Enligt Facebookstatusen ska offret ha fått sätta sig i polisbilen för att följa med i jakten på en av de misstänka männen. De ska då ha mötts av ett gäng på 20-30 personer som ska ha puttat på de kvinnliga poliserna, spottat på dem och kallat dem för horor. Till slut hade polisen blivit tvungna att avbryta gripandet i panik och sagt: "Det här är fan inte klokt. Att vi inte ens längre kan göra vårt jobb! Det här måste bli en ändring", skriver han. Men av detta är det ingenting som stämmer. 

– Slutet är nog lite fel. Det där sista har i alla fall inte hänt i vår värld. Hade det gjort det så skulle det givetvis stått något mer än ”skadegörelse” i händelserapporten också, vilket det inte gör, säger Martin Berggren vid polisen i Östergötland.

Metro har sökt personen som skrivit inlägget. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
Så här jobbar Viralgranskaren.
Läs mer

Undrar du om en historia på nätet är sann?

Skicka in ditt tips till oss
GuiderFöreläsningarVarningslistanViralgranskaren i media
Om ViralgranskarenNyhetsbrev  Facebook  Twitter  

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro